ubuntu freezy

Sekcia: Aplikácie & Desktop 08.05.2015 | 02:57
miiisa   Návštevník

ahojte,

mrzne mi najnovsie ubuntu. najprv zacne vsetko napar sekund sekat,potom chvilu mozem este mysou sekano pohnut,maximlane sa hodit do terminalu... potom to zatuhne uplne. mys nereaguje,klavesnica tiez. Pricom zatuhne svetielko signalizujuce cinost disku.Na par forach som cital,ze by nemuselo byt zle prebehnut fsck.  Tunak vsak narazam na problem. mam totiz 2  disky, na prvom(SSD) je / a na druhom(HDD) /home. Docital som sa ,ze mozem donutit prebehnut fsck tak,ze proste vytvorim file fsck.(tj. sudo touch fsck). Tu vsak vidim zradu, pred nabehnutim systemu mi sice vybehne kontrola... ale trva kratko. povedzme cca 10 sekund. Predtym ked som mal len jedno HDD tak sa mi zdalo,ze to aspon 1-2 minutky trva. preto sa bojim ,ze to kontroluje len ten prvy SSD disk s /

    • RE: ubuntu freezy 08.05.2015 | 10:11
      Avatar LUcoRP Debian, *Ubuntu, Android  Administrátor

      Zacal by som preskumanim syslog-u, ci v nom nebudu blizsie informacie preco mrzne. Ako som pisal v recenzii, najnovsie ubuntu nie je vhodne do ostreho nasadenia, tu by som ti skor odporucil LTS verziu. Ta by mala byt odladena. Ale pokial je to HW chyba, tak sa bude opakovat aj na LTS.

      git blame | Muj Desvorc je vetsi nez tvuj!
    • RE: ubuntu freezy 08.05.2015 | 12:13
      Avatar MGregorík   Návštevník

      Mne sa Mint podobne správal, keď som mal úplne využitú pamäť RAM. Od úplného kolapsu ma zachránil asi iba 2GB SWAP.

    • RE: ubuntu freezy 10.05.2015 | 20:06
      Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor

      Žurnálovacie systémy v základe robia kontrolu súborového systému behom pár sekúnd. kontrolu môžeš spraviť aj nabútovaním z live distra a zadaním príkazu fsck /dev/sdXX kde si XX nahradíš názvom partície.

      Inak dal si málo informácií, to zatuhávanie máš hneď po štarte Xiek (Unity)? Sledoval si vyťaženosť systému ako, pamäť a procesor? Skúsil si spraviť kontrolu pamäte čo ti ponúka Grub pri búte?

      Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org