Ahojte mám otázku, používa niekto KDE s pulseaudiom.
Skúsil som nainštalovať pulseaudio na čisté KDE a bol som dosť prekvapený ako to skôr nefunguje lebo predtým na openboxe/fluxboxe mi to celkom slušne šlapalo, boli problémy ale nijak závažné.
Niežeby mi zvuk nešiel, zvuk funguje aj s pulseaudiom aj len s phonon-om, len som chcel rozchodiť skype (viem že je to celkom slušná sr....a ale to teraz neriešim) a ten bez pulse nefunguje.
Problém s pulse som mal to že načítanie desktopu sa predĺžilo dvojnásobne či som použil kmix alebo veromix. Ďalej nefungoval mikrofón pričom na predtým na rovnakom HW len s Openboxom/fluxboxom ano. Systém kameru vidí len nenahráva. A ešte blblo ovládanie hlasitosti.
Tak potrebujem nakopnúť ako na to lebo v KDE niesom ešte doma
No ja som riesil taky problem vo Fedora 22 KDE plasma 5 , musel som nastavit v mojom pripade mam Nvidiu Ion , najprv som skusil ci mi ide zvuk , aplay -D plughw:1,7 /usr/share/sounds/alsa/Front_Left.wav
, som odkomentoval a - ( device=hw:1,7 ) plus pridal vetu v zatvorkach - upravil subor /etc/pulse/default.pa tak neviem ci to pomoze :)
### Load audio drivers statically
### (it's probably better to not load these drivers manually, but instead
### use module-udev-detect -- see below -- for doing this automatically)
load-module module-alsa-sink device=hw:1,7
#load-module module-alsa-source device=hw:1,7
#load-module module-null-sink
#load-module module-pipe-sink
Vyskúšam keď budem mať chuť znova nainštalovať PA, po neúspechu letelo oblúkom preč.
Otázka je čo ti KDE prinesie okrem problémov a či to čo dnes spravíš bude fungovať zajtra.
Rozhodne by som nainštaloval pavucontrol a skontroloval zariadenia a nastavenia hlasitostí pri zapnutom Skype.
Lucifer píše o aplay to tiež ide, ale PA má aj svoj player, ktorý môžeš otestovať napr. cez
S pactl sa dá všetko nastaviť cez terminál, viď manuál.
Čo mi KDE prinesie okrem problémov uvidím, zatiaľ som spokojný sem tam zablbne Akonadi po prebraní z hibernácie.
S Fluxboxom som bol nadmieru spokojný ale s Openboxom som sa nevžil. Fluxbox mal jeden zásadný problém nefungoval mi tam korektne BricsCad v14 čo som už riešil ale nevyriešil. Tak som prešiel na openbox a smerovanie gnomu ma skôr odradzuje, takže som musel nájsť náhradu za niektoré aplikácie z gnomu čo som používal.
A bolo dosť ťažké zladiť Qt , Gtk2 a Gtk3 aplikácie
Tým myslíš že namiesto kamery vidíš len veľké kulové? V nejakom inom softvére ti kamera funguje?
Skype ju vidí, obraz funguje len zvuk nie, mikrofón je na kamere
S nastavením zvuku v Skype pod KDE je niekedy nutné trochu sa pohrať, nakoľko systém niekedy nenastaví HW v Skype poriadne a tak zvuk buď vôbec nejde alebo dosť chrapčí. Neuvádzaš, akú verziu Kubuntu máš – dúfam, že buď 12.04 alebo 14.04. S nastavením zvuku sa pohraj v Kmixe pri spustenom Skype. Najlepšie je spustiť Testovací hovor a počas neho skúšať meniť nastavenia: Kmix → Mixér → Nastavenia → Vybrať hlavný kanál. Pod položkou „Prúdy zachytávania“ by si mal pri spustenom skype vidieť ikonku Skypu s nastavením. Aspoň mne tento postup vždy zafungoval a pulseaudio som v Skype nikdy neriešil. Keďže máš otestované, že pod inými verziami Linuxu kamera a aj mikrofón fungujú, budú fungovať aj pod KDE. Ak máš však novú Plasmu 5, tak tam je možné, že tieto nastavenia sú zmenené. Plasma 5 má ešte svoje muchy a nemusí všetko fungovať bez problémov.
Ma debian KDE testing.
Presne Debian Testing čistá inštalácia
A je to ešte Plasma 4
KDE s PA funguje bez problemov na Wheezym a predpokladam aj na jessiem, preco pouzivas testing?
Pripadne ak chces aktualny system s KDE preco neskusit openSUSE Tumbleweed
Testing som používal práve kôli BricsCade kde boli závislosti na knižnice a už mi to ostalo.
Na debian som si veľmi navykol, neviem koľko by mi trvalo si zvyknúť na openSuse.
A Možno keby som si nainštaloval celé prostredie KDE, tak stým nemám problém inštaloval som len minimálnu verziu, nemám rád zbytočný balast.