Takže dnes bolo stretko Linuxákov v Trenčíne, nie len Trafačka tu bude :)
Začiatok 15:20, koniec 22:13. Prebiehalo vo dvojici Robo a Bedňa. Teplota príjemných 50°C. Pozrel som si nejaké HW u Roba vo firme. Riešili sme Gstreamer a ovládače pre kameru. Pár krát skompiloval ovládač, ale jediné čo sme zistili je, kde nastaviť timeout na čakanie pre stream.
Ja som bol z celého dňa fakt uvarený a nič zmysluplné ma nenapadlo. Inak možno by nebolo od veci si aspoň aspoň raz za mesiac sadnúť a pokecať s ľudmi ktorých baví technika.
No a Robovi by sa do firmy hodil nejaký mladý nerd, až máte niekto chuť pátrať a boriť sa s HW problémami pod Linuxom, tak sa ozvite, napr. aj sem pridajte komentár.
Napáchané škody, dvakrát pizza, tri pivá a jedna kofola, z Roba sa nečakane vykľul abstinent :)
fujha! abstinent! :D
Aj ja som a nehanbím sa za dto. Ozaj, kedy zmeníme anketu?
daj navrh na novu anketu.
pár som ich poslal
No videl som ťa na fotke s pivom ;-)
koho, mna? vylucene. ja nepijem. wxmery a 7z7 dosvedcia :)) tomas srnka tiez :)
Myslel som Stana, eMDík s tebou samozrejme pár sudov vypijem :)
Dosvedčujem, lebo sa nejako dohodnúť na stretko je veľký problém, raz nemôže jeden potom druhý alebo tretí :-)
Bedna, velka vdaka. Necakal som, ze niekto v dnesnej busy dobe si najde cas sadnut do busu a cestovat aby niekomu pomohol. Potvrdzujem, ze na LinuxOS su cool ludia :) Urcite ti dam vediet, ked sa mi to podari opet rozchodit.
Nieje zač a nieje problém sa hocikedy stretnúť, ja osobne som si to užil.
Ak sa ti nepodarí ten modul prepísať do použiteľnej formy, môžem si HW zabaliť na víkend domov a spravím to.
No, ked pojdete na buduce tak daj vediet a pridam sa ;)
Nieco vymyslime :)
Fandím Trečnínu. Nosíte poháre z Ameriky tak dokážete Linuxový projekt.
Myslíš veliteľstvo vyššieho vojenského okruhu západ, alebo opravovne vojenskej techniky?
Co pohare z Ameriky, oni nosia vedomosti do Silicon Valey v Amerike Free seminar unravels mysteries of ARM hacking Dec 2, 2013 Embedded developer Robert Feranec, founder of Slovakian-based Fedevel Academy, is giving a free seminar on ARM board and software design at the Hacker Dojo hacker community center in Silicon Valley on Dec. 14. The seminar will cover embedded development details ranging from DDR3 layout to building a Linux kernel.
The seminar, entitled “Learn to Design your own OS booting ARM board,” will be held at the Hacker Dojo community center in Mountain View, Calif. at 5PM, Dec, 14. http://linuxgizmos.com/free-seminar-unravels-mysteries-of-arm-hardware-and-software-hacking/
Robim prezentacie aj na SK :)
Tato bola minuly rok na FEI - Návrh ARM procesorovej dosky a portovanie OS Linux : http://www.fei.stuba.sk/docs//2014/prednaska_FEI3_3.pdf
Predtym na FEI - Návrh a realizácia moderných digitálnych systémov: http://www.fei.stuba.sk/docs//2012/seminar_ORMT_UEF-Feranec.pdf
Tento rok som robil v Google Campuse - Londyn, ale chystam aj v Ziline, zatial presnu temu ani termin neviem (asi November, Zilinska Univerzita). Par prednasok bude opat aj v San Franciscu (Oktober) - asi nejake Arduino, nieco s ARM alebo s Linuxom.
Ja som z FEI a bol som na Vasej prezentacii u nas.
Dufam, ze vas prezentacia zaujala. Vdaka, ze ste sa prisli pozriet. Este studujete?
Ucim programovanie v realnom case vratane modulov jadra.
A v projektoch mam tvorbu distribucii, modifikaciu AOSP
Prave v case prezentacie sme zacinali s U-boot-om a citovany linuxgizmos bol dovodom mojej ucasti spolu s ucenim Architektury pocitacov
to co predvadzas nazyvas ucenie? strata casu kazda jedna minuta.
Ale noo. Kazdy ucitel ma svojich neprajnikov ale skus mu to povedat do oci a nie takto ked nevie kto si. Ci sa bojis zlej znamky?
Kedy to malo byt ?
Na akom predmete?
A uvedte priklad, co bolo zle a zlepsime to...
V Ais taka pripomienka nikdy nebola u mna (nie som jediny Peter Fodrek na STU)
Peter, skoda, ze som nevedel. Zastavil by som sa pozret vas. Boli sme merat minuly tyzden EMC na FEI. Ak by ste mali nejaky napad na zaujimavu prednasku (moze byt aj o Linuxe a u-Boot), mozeme nieco spravit pre studentov.