Ahojte,
v poslednu dobe sa nejako castejsie stretavam s toutou hlaskou.
Vid priloha.
Ahojte,
v poslednu dobe sa nejako castejsie stretavam s toutou hlaskou.
Vid priloha.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Špecifická distribúcia pre staré počítače, ktorá bola na puppy linuxe. Posledná verzia je z 30.1.2023.
Legacy OS je postavený na antiX / Debian Bullseye 64 Bit a momentélne je vo vývoji aj 32bitová verzia
Zdroj: Legacy OS
Tomáš Matějíček vydal nové verzie Slax v dvoch edíciách, 15.0.1 postavený na Slackware a Slax 11.6.0 na stabilnom Debiane.
Zdroj: Slax.org
Samsung vydal odporúčania na optimalizáciu MySQL pre beh na SSD. V dokumente uvádza aj benchmarky.
Zdroj: Samsung Semiconductor
15.1.2023 bola vydaná tretia minoritná verzia MX linux 21.
Zdroj: MX Linux
Vývojári linuxovej distribúcie OpenMandriva predstavili užívateľom novú rolling-release edíciu s názvom ROME. Táto edícia OpenMandrivy má vyplniť priestor medzi stabilnou a vývojovou vetvou s častejšími aktualizáciami softvérových balíčkov.
Zdroj: LinuxExpress
Po dlhej dobe bola dnes uvoľnená nová verzia Retro Virtual Machine(2.1.0). Jedná sa o veľmi zaujímavý emulátor ZX Spectra a jeho klonov. Okrem iných noviniek, dokáže nová verzia emulovať aj Sega Master System. Okrem podpory Windows a MacOS, je Retro Virtual Machine samozrejme dostupný aj pre Linux.
Zdroj: Retro Virtual Machine
Po dvoch rokoch vývoja oznámila vydanie desktopového prostredia Xfce 4.18, ktorej cieľom je poskytnúť klasický desktop, ktorý na svoj chod vyžaduje minimálne systémové prostriedky.
Zdroj: xfce.org
Podpora formátu JPEG XL bola odstránená z prehliadača Google Chrome / Chromium.
Na stránkach zive.cz sa objavila recenzia na českého výrobcu miniPC, firmu Asome. MiniPC má rozmer 178x178x34 mm a je osadený procesorom AMD Ryzen 7 PRO 5700G 4,6 GHz 45-65W s momentálne najsilnejšou integrovanou grafickou kartou, 16 GB RAM a 1 TB SSD. Ako operačný systém je použitý Win11 Pro. Pre menej náročných užívateľov je k dispozícii i verzia s AMD Ryzen 5 PRO 5650GE 4,4 GHz 35W.
Zdroj: Zive.cz
Bola vydaná verzia 3.4 3D modelovacieho a animačného nástroja Blender. Novinka obsahuje vylepšenia renderera Cycles, nové editačné nástroje, vylepšenia výkonu a mnoho ďalších noviniek.
Zdroj: blender.org
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
priloha ...
dik za info, pozrieme sa na to.
Skontroluj či DB nepotrebuje recovery na niektoré tabuľky.
Skontroluj či DB nepotrebuje recovery na niektoré tabuľky.
Neviem, či to súvisí s opicami ale stáva sa to aj mne.
Videl si už opice v ZOO? O moc lepšie to s nimi nieje ani v serverovni :)
Človek a šimpanz sa vo svojich duševných schopnostiach značne odlišujú. Ich génová výbava je však takmer na 99 percent rovnaká. Obidva druhy od seba neodlišuje to malé percento génov, mentálne rozdiely sú zjavne výsledkom spôsobu využitia génov v mozgu.
Genóm človeka a šimpanza sa zhoduje na 98,7 percenta. To znamená, že z tisíc párov báz na úseku DNA je iba 13 odlišných. Väčšina týchto génov nemá na organizmus žiadny vplyv. Napriek tomu musí mať táto 1,3-percentná časť genómu taký vplyv na aktivitu ostatných génov, že tieto robia človeka človekom a šimpanza šimpanzom. http://tech.sme.sk/c/517852/cloveka-a-simpanza-odlisuje-expresia-genov.html
ospravedlňujem sa vám, začala mi blbnúť vaša web stránka, trochu som sa uklikal. poupratujte to tu prosím po mne, ďakujem.
stalo sa
z počiatku bolo fórum len spomalené a potom začali tieto hlášky a asi po 10-tich pokusoch sa načíta príspevok na fóre...
ak by som sem prišiel prvý krát asi by som utekal čo mi nohy stačia :D
Aj mna to uz riadne serka. A najlepsie je ze do dohto vlakna som sa dostal na 4-ty krat :-D
Človek a šimpanz sa vo svojich duševných schopnostiach značne odlišujú. Ich génová výbava je však takmer na 99 percent rovnaká. Obidva druhy od seba neodlišuje to malé percento génov, mentálne rozdiely sú zjavne výsledkom spôsobu využitia génov v mozgu.
Genóm človeka a šimpanza sa zhoduje na 98,7 percenta. To znamená, že z tisíc párov báz na úseku DNA je iba 13 odlišných. Väčšina týchto génov nemá na organizmus žiadny vplyv. Napriek tomu musí mať táto 1,3-percentná časť genómu taký vplyv na aktivitu ostatných génov, že tieto robia človeka človekom a šimpanza šimpanzom. http://tech.sme.sk/c/517852/cloveka-a-simpanza-odlisuje-expresia-genov.html
ak to pomôže:
teraz 22:25 mi stále v tej hláške vyhadzuje čas:
jedná sa hlavne o minútu 9, keď mi vyhodí ten error tak vždy je tam 9
este otazka. robi iba takto vecer, alebo aj hocikedy pocas dna?
pri tomto si nie som istý ale tipoval by som kedykoľvek :D
väčšinou sem chodím večer, ale zistím to behom pár dní...
Moja odpoveď, skúšal si pozrieť do logu?
Robi to pocas celeho dna. Niekedy fakt nervy chytam inokedy to slape v pohode. Sajta bola aj do znacnej miery spomalena.
Prejavuje sa problém v git verzii? Ak nie tak sa tým ani nemienim zaoberať. Onedlho sa prechádza na nový server s novou verziou kde je prakticky všetko okolo používateľských profilov vymenené.
No zdá sa, že to fórum začalo normálne chodiť. Načíta to rýchlejšie ako predtým a nevyskakujú chyby. Teda na mojej Opere 31 pod WinXP v práci.
ano, miro to fixol, ja som nevedel ako.
Nie, nefixol som to, len som vypol limit pamäte. Je možné, že OOM bude zabíjať proces, ale ten je pod hypervizorom, takže teoreticky by mal naštartovať po zabití. Je to bug v knižniciach a na tejto vykopávke (debian 6) už neviem ani len skompilovať novšiu verziu, takže sa urobí čistá inštalácia debian 8 na nové VPS, v niektorý deň sa dá hlavný server do maintenance, skopírujú sa dáta na nový server, prehodia IP a bude to fungovať ďalej.
Chodí to aj mne, super
Aj mne, potvrdzujem napravu oproti ranu, ked som s linuxos.sk zacinal.