Zdravim vsetkych. potreboval by som pomoct so zaujimavou vecou, preco v /var/log subory kern.log a syslog.log su strasne velke a stale naberaju velkost. Je naistalovany Ubuntu 14.04 plne aktualizovany.
kern.log a syslog.log strasne velke
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
logrotate vyriesi tvoj problem
a mohol by si podat daky navod na to. diki
logrotate uz so 100% istotou ma. problem by mu skor pomohlo vyriesit zistenie, co mu tie logy zaplna...
vsetko je mozne Teodora
jasne, tuto napr. http://lmgtfy.com/?q=logrotate+ubuntu+14.04
Tie logy ti narastajú kôli tomu že máš rok a štvrť zlý firmware na Silvercrest Usb Video Grabber VG 2010.
Tak tento graber nebol v zivote zapychnuty v tom notebooku kde to tak strasne loguje.
Počkaj, pozriem sa čo je v tých logoch. Podľa toho sa dá odstrániť príčina problému.
uz to nezachranis, uz si sa strapnil :D
Pozri sa do zrkadla, a uvidíš človeka čo nerozumie sarkazmu. Ak by ti to stále nedošlo, tak tu pohľadaj ten log. Toľko k tvojmu strápneniu.
FAIL ty babrak :D
Tak kernel vypisoval chyby ohladom modulu r852, je to Ricoh 85xx xD/smartmedia card reader driver. Zatial som to dal do blacklistu a vypada to ze to uz nic nevypisuje.
Pokiaľ nepoužívaš čítačku katiet, tak si ten problém elegantne zmietol zo stola, a môžeš tému označiť ako vyriešenú.