Zdravím pani Potreboval by som poradit zo MF Samsung m2070w v predošlých verziách ubuntu to išlo nahodiť bez problémov Momentálne tlač rozbehnem ale scanner zostane hluchý. scanimage -L ho nenajde ovládače od výrobcu sa tvária že pridá do sane ale nič sa nedeje.
Články čo som našiel na webe nie su na verziu 16.10
Každý nápad bude vítaný dik
viem ze to nie je riesenie problemu, ale mas nejaky konkretny dovod preco pouzivat ubuntu 16.10 ? ked este ani 16.04 LTS nie je uplne odladene ?
najma ak ti fungovalo na predchadzajucej verzii, osobne by som zostal pri LTS verzii (dokonca aj pri 14.04) - ak naozaj nepotrebujes nejaku specificku funkcnost z 16.10
Riešeni to je. Len z 16.04 som mal problémy PC mi chodilo velmi pomali často mrzlo a podobne tak som mal 15.10 a tam skončila podpora :(
Ono, popis chodilo to pomaly a často to mrzlo je dosť nepresný. V dnešnej dobe sa niečo také vyskytuje ak sa sám nenastavil ovládač grafickej karty, alebo systém mal málo RAM. Pri Ubuntu by to malo byť aspoň 2G RAM, v inom prípade sa dá použiť iný typ desktopu ktorý má nižšie nároky na pamäť.
Čo keby si opísal tvoj počítač. Vek, RAM, Grafická karta. Ak je ten počítač postarší, tak aj počet diskov a zdroj.
PC mam Lenovo T520 ram