Na LinuxOS.sk je mnoho programátorov/grafikov/špekulantov. Nechcete sa pochváliť, na čom pracujete napr. vo voľnom čase? Mám na mysli nejaké projekty, startupy.
Čo tvoríte pre zábavu/zisk/ostatných?
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
...len pre zábavu a naucenia sa niečoho noveho: Mám jeden 1U starší server kde mi beží esxi kde sa chystám nainštalovať a nakonfigurovať pár VM, kde bude bežať: bind9, squid, apache2, mysql, postfix, backuppc, jeden centrálny syslog + monitoring a možno ešte niečo čo ma popritom napadne.
Ja programujem redakčný systém na ktorom je postavený linuxos a potom ešte milion ďalších blbostí.
Asi posledný projekt, ktorý som robil je moja nedokončená rss čítačka (skrínšot 1, skrínšot 2 a skrínšot 3 (pre kindle)
ja sa vo voľnom čase (mimo športov) hrám s editáciou a strihom videa a VFX, najmä v Blenderi a Blackmagic Design Fusion
ale to všetko len súkromne, respektíve pre malú skupinu účastníkov - lebo ochrana osobnosti a osobných údajov (a osobný údaj je aj tvár človeka)
píšem knihy: fantasy, scifi, poéziu, rozličné návody, kreatívne písanie... čokoľvek. všetko v opensource nástrojoch. Link: http://knihy.rs-design.sk.
okrem toho robím trochu aj do hudby. Moju hudbu (inak, naviedol ma na to linuxák Pavel Sekerák) možno nájsť napríklad na Youtube (https://www.youtube.com/user/elvenik) a bandzone (http://bandzone.cz/stanislavhoferek).
a inak? varím, nadávam na boľavé nohy a celkom ma baví robiť kvízy. Schválne, kto dá aj tie ťažké :) http://knihy.rs-design.sk/kviz.html
včera vydané: https://www.youtube.com/watch?v=IdqngCMvTfY&t
+1 2x
Len 4 reakcie, ale zato rôznorodé. Čakal som viac reakcií. Samozrejme, niektorí tu niečo neustále prezentujú, a tak nie je dôvod, aby znova drali klávesnicu.
Niekto derie mobil :)
Vo voľnom čase sa zabávam s projektom GlPortal.
Official site
GitHub
kreslím - väčšinou v Inkscape a potom v Krite plus strih videa v Kdenlive... Ideálna kombinácia. Práve som prešiel z ubuntu na manjaro, tak objavujem, zatiaľ to vyzerá stabilnejšie a zaujímavejšie...
Programujem hru Athletics - World Challenge pre Android a iOS
multiplatform core lib for p2p network with universal purposes...
voľný čas? zábava? Začal som sa zabávať s JSON, tvorím nejaké zatiaľ iba drobnosti (pýta to veľa času) pre VR
VR ?
Virtual Reality zväčša prezentovaný cez okuliare typu Oculus Rift
Zdaaarek.
Vytvoril som si jednoduchy system (Minimal-PHP-Markdown-CMS) pre publikovanie markdown dokumentov. Konstruktivna kritika je vitana.
;-)
volny cas?
no tak medzi pracou sa bavim pracou pre inu firmu a testovanim veci hlavne na lm.
Prekladam Linux Mint, MATE de a este jeden sw.
no a v podstate sa realizujem na linuxmint.cz ako grafoman :-)
Ja programujem nejaké utilitky do NR2003, sem-tam nejaká grafika do tejto hry, mapovanie pre OSM, programovanie *duino, kdejaká elektronika...
Pestujem mrkvičku,petržlen,výbornú papriku,paradajky....
aj na predaj?
Nie!Len pre svoju rodinu-mám záhradku úroda cca 25kg z každej plodiny a pestovanie 3x drahšie ako v obchode-ale chutné a zdravééé!Tú papriku čo predávajú v obchode-to je kartón-bez chuti a paradajky,čo som kúpil pred Vianociami, ani po troch týždňoch nedozreli-o chuti sa ani nebavme!
Tak tak tak, také najskôr prilákajú človeka vôňou, prekvapia chuťou, proste neodolateľné a už nechce žiadne iné :D
Klikol som si na to PDF knihy a vidím že píšeš,máš nejaký kurz písania?vieš zaujíma ma to píšem svoje spomienky/mám 64 rokov/aby moje vnúčata vedeli ako sa kedysi žilo-ak máš nejakú radu rád si dám poradiť!
hlavne je dôležité písať zaujímavo a vyhnúť sa najčastejším chybám - napríklad chýbajúce alebo zle napísané čiarky :) skôr poradím pri písaní príbehu, pri spomienkach píš jednoducho tak, aby sa to tebe dobre písalo.
Vieš už mám napísaných cez 50 strán textu a obávam sa aby som sa v niečom neopakoval,píšem to s prestávkami 4roky!