Ahojte,
skúste prosím poraditi s takouto vecou:
Používam 4.4.10-antix.1-amd64-smp #1 SMP PREEMPT Sat Dec 10 12:16:05 EET 2016 x86_64 GNU/Linux s IceWM 1.3.8.
Nepoužívam taskbar, ikony, všetko je prispôsobené na ovládanie klávesnicou.
Napriek tomu existuje v samostatnom okne pôvodný tray (s dokujúcimi sa ikonami, čo je dobré), ktorý však nemá žiadny zistiteľný WM_CLASS (xprop | grep WM_CLASS) a teda nemôžem vo winoptions nastaviť jeho správanie (aby ignoroval prepípanie okien).
Nemá niekto nejakú ideu ako na to?
Ďakujem.
Môžeš použiť aj WM_WINDOW_ROLE, alebo WM_NAME, niečo z toho by xprop mal vypľuť.
Keby nie, tak cez wmctrl mu vnútiš nejaký názov.
Ďakujem za reakciu.
xprop žiaden taký údaj (WM_WINDOW_ROLE, alebo WM_NAME) neponúka. Ale každopádne, pomocou wmctrl -l -p -x som zistil a neskôr aj dal názov (cez ID - wmctrl -i -r 0x00c0000f -N "tray") (v tomto prípade 'tray'), ale neviem definovať aj 'WM_CLASS', je tam zatiaľ N/A viď:
0x00c0000f 1 0 N/A N/A tray
Následne xprop:
[08/03 16:10 richard ~]$ xprop
_NET_WM_ICON_NAME(UTF8_STRING) = "tray"
_NET_WM_NAME(UTF8_STRING) = "tray"
_ICEWM_TRAY(CARDINAL) = 0
_WIN_LAYER(CARDINAL) = 4
_NET_WM_DESKTOP(CARDINAL) = 1
_WIN_WORKSPACE(CARDINAL) = 1
WM_STATE(WM_STATE):
window state: Normal
icon window: 0x0
_NET_WM_STATE(ATOM) =
_WIN_STATE(CARDINAL) = 0, 63
WM_PROTOCOLS(ATOM): protocols WM_DELETE_WINDOW
Hm, ako teda na ten WM_CLASS....? (skúšal som do winoptions dať len meno okna, ale to nerobí nič....)
xprop -id 0x00c0000f -f WM_CLASS 8s -set WM_CLASS "tray"
Výborne, jak je to jednoduché, keď to človek vie. Bolo chybou si myslieť (bezdôvodne), že xprop len číta vlastnosti... Každopádne je zaujímave, že na novopomenované okno a class je možné aplikovať napr. ignoreWinList, dTitleBar, ale napr. ignoreQuickSwitch nefunguje. Chce to ďalšie skúmanie.
Vďaka za posun správnym smerom.
Nieje zač aj na budúce, hoď sem screenshot akú používaš tému :)
V podstate moja téma nie je žiadna grafická nádhera - je to Win3.x téma s opravenými detailami (GTK2). Plus nejaký conky aplet. Bez taskbaru, ikon a iných zbytočností. Wallpaper Manic Miner. A to som mnoho rokov užíval len čierne pozadie.
Stále, po rokoch, si myslím, že jednoduchosť Win3.x, s návykom zatváracieho tlačidla na ľavej strane, je pre mňa dostatočná. Iste - keď prišiel compiz, priehladnosť, atď, každý to chcel oskúšať, ale to bola mladícka pojašenosť.
Ja mám svoju vlastnú tmavú tému.
Téma je super, pekne odladená. Ja som však po dlhoročnom používaní tmavých tém prešiel pred cca 3 rokmi na svetlé, najmä sivé témy, včítane terminálu. Ono tých diskusií "tmavé na svetlom" či opačne je nespočet. Napríklad hoci robím v svetlom prostredí, v CADe používam tmavé - proste sila zvyku.... Kedysi som roky používal screenshot silne hekerskú tému... :)