Dobrý deň! Posledné dni sa mi hore zjavuje hláška "Firefox zabránil spusteniu zásuvného modulu Adobe flash na stránke...." -pýta sa ma či povoliť-dám povoliť-pýta sa či aktualizovať teraz-dám teraz-da na výber: -Debián ubuntu -Yum linux -tar.gz.for Linux -rpm for Linux Moja otázka:podľa čoho vybrať z tých štyroch verzii? -čo po výbere-dal som aktualizovať už všetky štyri a výsledok žiadny-ešte je tam výber-otvoriť alebo uložiť? A potom rozbaliť? Poradíte dedovi?Díky vopred!
ako na Adobe flash player
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Spôsob inštalácie Flashu závisí nielen od toho, akú máš distribúciu, ale aj od toho aký máš prehliadač a ako si ho inštaloval. Cinnamon je grafické prostredie vychádzajúce z GTK, nejedná sa o distribúciu.
Ak máš Linux Mint, alebo niečo podobné založené na distribúciách Ubuntu alebo Debian a zároveň používaš firefox nainštalovaný priamo cez správcu balíčkov, tak by to malo byť automaticky sprocesované cez balík flashplugin-installer ak si si nezakázal inštalovanie záplat.
Mám Linux Mint- Linux Mint GNU Cinnamon 17 Qiana na Ubuntu a debiáne prostredie Cinnamon,a neviem že by som niečo zakazoval!Ten :"balík flashplugin-installer"sa dá nainštalovať?
Najdi si v menu software updater a daj nainstalovat vsetky aktualizacie. Medzi nimi by mal byt aj ten flash.
Pripadne updater manager spustis prikazom
sudo /usr/bin/update-manager
Alebo cez synaptic. Len silno odporúčam skontrolovať či má zapnuté multiverse repozitáre kde je aj ten flashplugin-installer.
Wlasatý!A to sa ako kontroluje?- či má zapnuté multiverse repozitáre?
sudo /usr/bin/update-manager-Odpoveď command not fond
V tom pripade napis aku mas distribuciu linuxu. V menu si nenasiel ziadneho spravcu aktualizacii?
Aha uz to vidim mint 17. Cize ak chces vsetky aktualizacie tak do terminalu zadaj
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
ak chces iba ten flash tak zadaj
sudo apt-get install flashplugin-installer
A nasiel som aj ten graficky update-manager. V mint sa spusta prikazom
sudo mintupdate
Tak som to tam "narval" všetko cca 10min,ale čo to je:?: no suport for locale:sk_SK.utf8?-bolo písané viackrát medzi ostatnými zápismi?
Asi máš zle nainštalovanú lokalizáciu slovenčiny.
To sa sem-tam objavilo aj mne, bez nejakého mne viditeľného vplyvu
Mohli ti chýbať nejaké vety čo mali byť preložené do slovenčiny, a namiesto nich sa ti mohli tie vety zobraziť v angličtine.
Treba si reconfigurovať locales:
Ďakujem spoločnosti je to vyriešené!