Dobrý deň! Posledné dni sa mi hore zjavuje hláška "Firefox zabránil spusteniu zásuvného modulu Adobe flash na stránke...." -pýta sa ma či povoliť-dám povoliť-pýta sa či aktualizovať teraz-dám teraz-da na výber: -Debián ubuntu -Yum linux -tar.gz.for Linux -rpm for Linux Moja otázka:podľa čoho vybrať z tých štyroch verzii? -čo po výbere-dal som aktualizovať už všetky štyri a výsledok žiadny-ešte je tam výber-otvoriť alebo uložiť? A potom rozbaliť? Poradíte dedovi?Díky vopred!
Spôsob inštalácie Flashu závisí nielen od toho, akú máš distribúciu, ale aj od toho aký máš prehliadač a ako si ho inštaloval. Cinnamon je grafické prostredie vychádzajúce z GTK, nejedná sa o distribúciu.
Ak máš Linux Mint, alebo niečo podobné založené na distribúciách Ubuntu alebo Debian a zároveň používaš firefox nainštalovaný priamo cez správcu balíčkov, tak by to malo byť automaticky sprocesované cez balík flashplugin-installer ak si si nezakázal inštalovanie záplat.
Mám Linux Mint- Linux Mint GNU Cinnamon 17 Qiana na Ubuntu a debiáne prostredie Cinnamon,a neviem že by som niečo zakazoval!Ten :"balík flashplugin-installer"sa dá nainštalovať?
Najdi si v menu software updater a daj nainstalovat vsetky aktualizacie. Medzi nimi by mal byt aj ten flash.
Pripadne updater manager spustis prikazom
sudo /usr/bin/update-manager
Alebo cez synaptic. Len silno odporúčam skontrolovať či má zapnuté multiverse repozitáre kde je aj ten flashplugin-installer.
Wlasatý!A to sa ako kontroluje?- či má zapnuté multiverse repozitáre?
sudo /usr/bin/update-manager-Odpoveď command not fond
V tom pripade napis aku mas distribuciu linuxu. V menu si nenasiel ziadneho spravcu aktualizacii?
Aha uz to vidim mint 17. Cize ak chces vsetky aktualizacie tak do terminalu zadaj
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
ak chces iba ten flash tak zadaj
sudo apt-get install flashplugin-installer
A nasiel som aj ten graficky update-manager. V mint sa spusta prikazom
sudo mintupdate
Tak som to tam "narval" všetko cca 10min,ale čo to je:?: no suport for locale:sk_SK.utf8?-bolo písané viackrát medzi ostatnými zápismi?
Asi máš zle nainštalovanú lokalizáciu slovenčiny.
To sa sem-tam objavilo aj mne, bez nejakého mne viditeľného vplyvu
Mohli ti chýbať nejaké vety čo mali byť preložené do slovenčiny, a namiesto nich sa ti mohli tie vety zobraziť v angličtine.
Treba si reconfigurovať locales:
Ďakujem spoločnosti je to vyriešené!