Zdravim. Viete mi poradit ako najlepsie zalohovat subory (zlozky) z jedneho PC na druhy cez siet (ta ista siet) s komprimaciou do archivu?
Potrebujem zalohovat "/shares/zlozka1" a "/shares/zlozka2" na NAS-ko do "/backup" s tym, ze mi tam bude robit zalohy kazdy den a mazat zalohy starsie ako 7dni. Plus do tej istej zlozky budem robit zalohy .vdi z dalsieho PC kazdy tyzden.
Mal som to robene rsync-om cez ssh, ale musel som stale presuvat zalohy cobianom, kedze rsync spravi len kopiu zlozky a len zmeny.
Dakujem
bareos
A na jakej distribúcii by to akože malo byť? Napríklad Ubuntu má v sebe aplikáciu Backups s sprievodcom kde si naklikáš čo a ako ...
Mam debiana. A nemam tam graficke rozhranie :P
ten vyssie spomenuty bareos by mal mat nastavovanie dostupne cez web rozhranie, teda beziaci aj na headless serveri
ked tam nema gui, tak ho tam asi ani nechce mat, tak preco mu to tlacis? najradsej by ste vsetci len klikali...
a cez ten webui aj tak nic nenastavis...
Rsync cez SSH má kopec krásnych návodov aj s rotáciou denných prírastkových záloh a aj týždenných a mesačných plných záloh. Menovite ktorý návod ti z toho nefungoval že si vytváranie tých záloh Linuxu zveril programu pre Windows?
Nejako som nevedel nastavit rsync tak, aby mi robil denne plnu zalohu (napr. nazov_servra_datum), aby to bolo skomprimovane a aby sa mazali zalohy starsie ako 7dni.
Ten bareos vyzera zaujimavo, zda sa ze je tam vela nastavovani, ale skusim ho.
backuppc - http://backuppc.sourceforge.net
Možností je nespočetne veľa. Ak by mu išlo len a len o vlastné dokumenty, tak môže použiť napríklad OwnCloud ktorý by mal mať verzionovanie už 5 rokov.