Zdravím,
Pridal som sieťovú tlačiareň Xerox Phaser 6010DN (sieťovú), Ubuntu 16.04 (64 bit) ju pekne vidí, prehliadnem si stav tonerov, všetko sa tvári ok, ale nevytlačí mi nič.
Nevie niekto poradiť? Ďakujem
Zdravím,
Pridal som sieťovú tlačiareň Xerox Phaser 6010DN (sieťovú), Ubuntu 16.04 (64 bit) ju pekne vidí, prehliadnem si stav tonerov, všetko sa tvári ok, ale nevytlačí mi nič.
Nevie niekto poradiť? Ďakujem
Loongson Technology vyvynuli vlastnú Loongson Architecture (LoongArch ISA architektúru (instruction set architecture)) postavenú čisto na čínskych technológiách.
Nie je použitá Arm, MIPS, x86, RISC-V technológia ale je kompatibilná s MIPS64
Stručná história a vývoj koprocesoru. Niektorí si to možno pamätajú.
Problem s fragmentáciou IPv6 stacku. našťastie iba na platforme Windows
Čo všetko zistí skúsenejší človek z otlačku registrov?
Štvrtý refresh MX linux 19 je vonku (31.3.2021)
Update z akejkoľvek verzie mx 19 prebehne automaticky v aktualizáciách
Richard Stallman, zakladatel projektu GNU a FSF se vrací do vedení Nadace pro svobodný software (FSF). Udádí to v krátkém videu. Oficiální oznámení se připravuje. Jeho návratu se věnují i články na techrights.org a itsfoss.com.
Igor Pavlov, autor 7zip uverejnil prvú verziu 7zip pre Linux. Zostava má označenie 7z2101-linux.
Slovenská vláda plánuje v rámci tzv. plánu obnovy z prostriedkov od EÚ rozdať seniorom 280 tisíc špeciálne upravených tabletov.
Článok Refund of pre-installed Windows: Lenovo must pay 20,000 euros in damages pojednáva o rozhodnutie talianskeho súdu týkajúceho sa vrátenia nechcených licencií MS Windows pribalených k notebookom Lenovo. Súd odmietol všetky námietky Lenova a potvrdil právo na odškodnenie – vrátenie poplatku za nevyužitú licenciu užívateľovi. Nátlak na výrobcov HW, aby povinne přibalovali MS Windows k predávaným počítačom, je jednou z pochybných praktík, vďaka ktorej sa Microsoftu podarilo získať a z veľkej miery dodnes udržať svoj podiel na poli desktopových operačných systémov.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
Skús vytlačiť skúšobnú stránku cez CUPS http://localhost:631/
A pozri si nastavenia zdieľania.
To nejde takisto, skúšal som, pritom sa to tvári stále ok, ako keby to nič neodoslalo
Pozrel si error log /var/log/cups/error_log po nevytlaceni?
to je problém - odosiela do tlačiarne, tlačiareň sa zo stand-by preberie, ale nevytlačí, systém hlási, že je to vytlačené. Keďže ju mám v sieti Win tlačí OK a nerobí to žiadny problém
error log je prázdny
Odkiaľ máš ovládač a ako si ho inštaloval? Lebo xerox ma trošku odlišné inštalovanie.
Lebo keď som ja naposledy inštaloval tlačiareň od Xeroxu konkrétne Xerox Workcentre 7220 tak som si z ich stránky stiahol deb balíček, nainštaloval pomocou dpkg -i meno balíčka, následne v termináli cez sudo som spustil xeroxprtmgr kde sa otvorilo okno Xerox UNIX Printer Manager-u a tu som pridal tlačiareň.
Ahoj, Tak ako uvádzaš
- dpkg -i 6000_6010_deb ...
sudo install -f
A urobil si aj nasledujúce kroky?
ano, vrtal som sa v nete, ale veľa je problémov
xerox ma ovladace pre linux iba 32bit, musis nainstalvoat aj 32bit CUPS
Podarilo sa to vyriešiť? Mám v pláne kúpiť xerox wc5021 alebo 5022 a toto vlákno ma trochu zneistilo.
Áno, ale Linux musí byť 32bit na 64bit to nepôjde (zatiaľ)
Ďakujem.
Alebo si naťahať do systému 32bit knižnice a libc. To by som radšej tú tlač riešil cez 32bit virtuálku.