Ahojte, na sda3 mám pripojený NTFS disk a rád by som zdieľal v sieti cez Sambu nejaké priečinky, ako by som mal postupovať? Priečiny na ext4 no problem, zdieľanie ide aj priamo cez Nautilus, prípadne konfig Samby. Keď nalinkujem disk v konfigu stále mi pýta prístup, preto mám pocit že to bude o právach. Ďakujem za info,,,
Samba a zdieľanie NTFS disku
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
no ak to chces spristupnit kazdemu musis povolit pristup GUESTa, inak musis nakonfigurovat uzivatelov co maju pristup k suborom
jednoduchy navod napriklad tu : NAVOD
Vďaka vyskúšam po práci. Ale ak sa nemýlim guesta som povolil v konfigu keď som sa s tým doma zabával a ništ,,,
V prvom rade pozri text chyby v logoch pre Sambu. Odhadujem že sa jedná o zamietnutie prístupu na disk pripojený pod iným užívateľom, ako tým pod ktorým beží Samba.
Vďaka za info ale nakoniec som urobil radikálne riešenie: Disk z čias Windowsu som zazálohoval na externý a vytvoril ext4, hodil dáta naspäť a zbohom ntfs. Čo sa týka zdieľania teraz no problem, aspoň som si urobil poriadok na disku,,,
Neviem či má zmysel zakladať novú támu tak sa opýtam tu: Neviete náhodou nejakého kecálka ktorého by nahodil spolubývajúci na svoju Windows 7ku a ja do Linuxu a mohli by sme kecať v rámci domácej siete? Niečo jednoduché čo by medzi sebou spolupracovalo (môže byť pre Win a Linux rozdielny), ďakujem za info,,,
http://beebeep.sourceforge.net/
To vyzerá dobre, po robote vyskúšam, ďakujem za tip :)
Našiel som LAN Messenger a funguje dobre,,,