Zdravim, potreboval by som pomoct - zhanam notebook novy, ale pri mojich potrebach neviem najst bez OS. Moje poziadavky -
i7 hq potrebuhjem podporu vt-d,
samostatna grafika najlepsie nvidia nad 980 gtx,
hdmi 1.4
displej 1920x1080 a viac
do 2000
bez operacneho systemu
nechcem HP
Dakujem za pripadne rady
Zaujímalo by ma ako využiješ VT-D v notebooku, teda pridelenie priameho prístupu na fyzický HW pre VM ktorý tým pádom nebude dostupný v hypervízore.
Ale moja otazka je ina, tak prosim k tomu a nielem mat tendenciu prispiet, lebo sa nudim
Všimol som si že moja otázka na teba je iná.
Ale veľa zdaru s hľadaním notebooku ktorého doska bude mať funkcionalitu ktorá sa zvykla implementovať až do enterprise segmentu serverov. V notebooku to bude niečo ako manželka majora Zemana.
nezmysel čo píšeš, ale dobre - dám príklad čo hľadám, keďže kecáš:
niečo takéto
načo sem ťaháš enterprise servery
Možno by som už mal skočiť k očnému, ale nikde tam nevidím to VT-D ktoré máš ako podmienku. Nesplietol si si to s niečim iným, napríklad s bežnou virtualizáciou?
ospravedlnujem sa - malo to byt trosku inak (nechcem robit wmm), ale s VR
Skratka WMM sa používa pre Wireless MultiMedia, a tá nemá nič spoločné s tým, čo si tu písal.
Pokiaľ nevieš čo chceš, tak to nepotrebuješ. A choď sa radšej vyčvachtať do jazera.
wlasaty naco krista prispievas, ked okrem podjebavania ine nevies - wirtual machine monitor, hypervizor
Už aby skončili prázdniny. Deti prestanú chcieť veci ktorým ani na meno nevedia prísť, a prestanú vyvolávať démo^h^h^h krista.
muheheheheee daj este nieco :DDDD
HP dáva do BIOSov whitelisty. Keď sa robil bios modding, HP zareagovalo tým, že vydalo BIOSové aktualizácie, ktoré sa nedajú upraviť ani downgradovať. Nečudujem sa, že nechceš HP.
Bez OS dúfam myslíš ako bez Windowsu/osX. Pozeral si toto?
ano "prázdny" notebook
kaaaamo ty netusis o com tocis...
ja som cca pred 3 rokmi riesil podobnu ulohu, nakoniec som kupil clevo v podani nemeckeho schenker https://www.mysn.de/
kupil som to bez OS, uz mi v nom odisla baterka, takze teraz fungujem bez nej, nastastie uz nepotrebujem mobilitu.
do buducna uz ale budem kupovat taky, na ktory je dobra zaruka. Pripadne doplatim za predlzenu, zijeme v dobe ze sa veci kazia, aj znacky o ktorych si myslime ze su tie kvalitnejsie.
laptop bez OS je na slovensku dost problem, vacsinou su to slabe konfiguracie. skus popozerat nejake nemecke alebo rakuske shopy, lenovo aj dell sa chvalia ze maju aj s linuxom ...
tento web poznas? https://www.notebookcheck.net/
pozeral som v Rakusku, tak som nasiel, chcel som ale tu
Bohužiaľ na Slovensku nič také nájdeš, ani bez OS, ani s Linuxom. Musel by si z niečo trochu zľaviť.
Námatkovo som pozrel u upišťaného, a v sekcii NB s Linuxom mal najdrahší model za 600 (i7 KL, 8G DDR4, Nvidia 940MX 2G bez upresnenia, SSD 1/4T) čo neviem či bude stačiť. Je to moc lacné, a VR zvláda aj mobil do stovky s kartónovou čelenkou za mincu. Ale v sekcii bez OS som videl aj za čosi viac ako liter. i7 KL, 8G DDR4, GTX 1050 Ti 4GB GDDR5. To by mohlo stačiť ak by chalan brigádoval o čosi dlhšie a keby pred vianocami nezdraželi ako obvykle.
Tak daj link.
Nedám, zvyšovalo by im to page ranking kvúlivá backlinkingu. A kvôlivá tomu ani nepoviem čo za korporáciu používa logo toho uvrešťaného trtpajzlíka.
Ale otvoriť si toho zeleného upišťaného ufónca zvládneš. Na ľavej strane máš v menu Notebooky a PC ⟶ Notebooky a v tom si klikni na tlačítko všetky parametre. V ňom si vyber len OS Linux alebo Bez OS, a daj zoradiť od najdrahšieho. A máš to.
Inak, nefunguje im výber OR pri checkbuttone, takže nevyberaj obidve možnosti OS.
PS: Vyhľadávanie tovaru a nakupovanie na internete sa učí už aj na základke, namiesto pestovateľských a ručných prác, alebo varenia. Svet sa v prdel obracia.
ASUS ROG GL753VE-GC062 čierny kovový
To vyzerá dobre.
Zrovna na ňom mi neberie kombinácia DDR4 a jediný rotačný disk. Pričom sa mi ani nezdá len 8G RAM. Ale to je môj subjektívny pocit, mne momentálne stačí ako som už spomínal i3 s 4G RAM DDR3. Ale podsvietená klávesnica je dobro, ak sa to nezoškrká.
nechceš operačný system to znamená že nechceš w10 to znamená že si tam chceš nainštalovať w7 alebo linux takže a notebook s takými to parametrami hlavne kvôli grafickej nenájdeš bez w10 s toho vypliva že aj tak si budeš musieť kúpiť notebook s w10 a ten odinštalovať a nainštalovať čo chceš npr. linux alebo w7 a kedže chceš takéto parametra pravdepodobne budeš chiet hrať najnovšie hry takže aj tak ostaneš pri w10 a dual boot linux aby si mal pocit že ta nesledujú ktorý okamžite strácaš keď sa prihlásiš na fb ,youtube ....
hry nehrám, len Elite
fejsbúk ma nezaujíma
tvorím vr videa a pouzivam vuzix
paranoidny nie som, anonymita na nete zanikla pripojenim prveho pocitaca do netu
uz mam a kedze to nejde u nas, ide to inde
prave som docital tento clanok https://itsfoss.com/station-x-linux-computers/
mozno z toho nieco bude
toto je tiez velmi zaujimave
purism
Len za liter, to je nejaké podozrivo lacné.