Ako preposlat zvuk do Raspberry

Sekcia: Aplikácie & Desktop 20.08.2017 | 14:50
Avatar LukasLuko   Návštevník

Zdravim, potreboval by som poradiť s vybranim vhodneho riesenia a tiez trochu pomoct ako to riesenie aplikovat.

Ciel je poslat signal napr s tabletu (lenovo miix 300 pripadne android phonu) do Raspberry a to je pripojenie klasicky na reproduktory.

Takze prenos audio signalu do Raspberry.

Ako to najlepsie spravit?

Raspberry Pi verzia 3 uz ju mam, obsahuje wifi a taktiez vstavany bluetooth. Nainstalovane mam LITE verziu raspbiana. (automaticky boot do text konzoly).

Viem ze su projekty ako MPD a MPC ale ten funguje ak sa nemylim ze zdroj-archiv hudby by sa nachadzal priamo na rpi a mne ide skor o posielanie hudby do cisteho Rpi. Skusal som nejaky projekt ktory vyuzival apple protokol na prenos, problem je ze aplikacie na androide pre tento protokol aby fungoval vyzaduju root zariadenia inac to ide cez prepojenie vnutorne mikrofon-repro a tak to posiela dalej co je dost nekvalitne.

A dalsia vec nemam nejake velke znalosti s bluetooth ale viem ze sa da nastavit doveryhodne zariadenia takze ak by som na RPi pridal tie UID danych bluetooth zariadeni aby automaticky ich pripojilo k Rpi. vopred dakujem za rady uvitam hlavne nejake aj ked strucne vyvetlenie ako na to a comu sa vyhnut. apple protokol skusat uz nechcem ten nesiel na androide stopercentne.

    • RE: Ako preposlat zvuk do Raspberry 20.08.2017 | 16:18
      Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor

      Neviem čo používaš za distro, ale to funguje by default. Musíš spárovať zariadenia (bluetooth) a už len nastaviť v telefóne aby ju posielalo do kompu.

      Podmienka je že ti musí bežať pulseaudio a bluetooth-discovery.

      Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
      • RE: Ako preposlat zvuk do Raspberry 20.08.2017 | 16:22
        Avatar LukasLuko   Návštevník

        Takze uz to funguje len podotknem ak to niekto tiez skusa ze je dobre dat napr do bashrc prikaz pulseaudio --start lebo sa to nespusta automaticky raspbian ale este starsi nie postaveny na debian stretchi

        spravil som to tak ze som doinstaloval minimalny graf system s lxde ten pixel potom posluzila ikonka v tray liste a naspet som vypol grafiku, otestovane funguje aj po restarte