Video_TS.BUP,IFO,VOB

Sekcia: Aplikácie & Desktop 31.12.2017 | 07:43
Avatar laco2 cinamon  Používateľ

Dobrý deň! Najskúr všetkým užívateľom želám do Nového roku 2018,veľa zdravia,ak budete mať zdravie -bude aj šťastie a spokojnosť ! A fčúl buď múdry!Z DVD naťahujem videa na prenosný HDD!CD mi zobrazilo okrem Video_TS.VOB súbory tie som stiahol a tie idú,ale sú tam aj súbory Video_TS.BUP,IFO,VOB, a VIdeo_RM.BUP,DAT,IFO-tie neviem otvoriť,našiel som vo Windovse Video conventor s ktorým sa to má previesť na dvd a pod! a,sú tieto súbory len klonom tých súborov ktoré idú? b,alebo potrebujem v Linuxe conventor na prepísanie -tieto videá sú z kamier Díky za pomoc! Ešte dotaz:snímku obrazovky kam ukladá Linux-lebo som ju nenašiel!

    • RE: Video_TS.BUP,IFO,VOB 31.12.2017 | 09:07
      Avatar WlaSaTy   Návštevník

      To je v poriadku. Nejde ti to lebo tak sa to nerobí.

      Ak chceš skopírovať DVD na disk,tak na to použi špecializovaný program v ktorom môžeš vybrať aj výstupné formáty videa, audia a titulky. Mne sa osvedčil program handbrake. Z neho mi liezlo video h265 s audiom ac3 o veľkostiach medzi 500M (digitálna video produkcia, jedna zvuková stopa) až po 2G (jednoduchý prevod filmu zo skákajúcimi políčkami obrazu, tri zvukové stopy). Obraz som nezmenšoval. Výsledkom bolo v mojom prípade približne 350 filmov okupujúcich 300G miesta na disku. Len u teba by som odporučil iný kodek kvôli výkonu stroja.

      A ak chceš skopírovať DVD na DVD, tak to sa robí jednoduchšie. Naštartuješ program na vypaľovanie, a v ňom je sprievodca ktorý ťa prevedie cez rieku Jordán. Ale toto neodporúčam, napaľovacie DVD treba skladovať v "normovaných" podmienkach.

      • RE: Video_TS.BUP,IFO,VOB 31.12.2017 | 11:59
        Avatar laco2 cinamon  Používateľ

        Si ma nepochpil!Tri videa ktoré som skopíroval-Ts_VOB /farebné ikony/som skopíroval ale tie biele ikony Video_IFO,BUP neotvorím ale čísla majú také isté ako tie tri-či to nie je len nejaký doplnok-k tým trom aktívnym!Skúsim dať foto-lenže mi nevie screen obrazovky nájsť lacko-home adresár!

    • RE: Video_TS.BUP,IFO,VOB 31.12.2017 | 12:03
      Avatar laco2 cinamon  Používateľ

      Foto obrazovky!

      • RE: Video_TS.BUP,IFO,VOB 31.12.2017 | 12:19
        Avatar WlaSaTy   Návštevník

        Ja som ťa pochopil. Nie si jediný čo si kedy myslel že tie súbory znamenajú kapitoly filmu alebo dabing či titulky.

      • RE: Video_TS.BUP,IFO,VOB 31.12.2017 | 16:10
        Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor

        IFO sú len informačné súbory pre DVD player a BUP sú zálohy IFO súborov, takže ich kľudne zmaž, alebo použi Wlasatého riešenie s Handbrake.

        Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
      • RE: Video_TS.BUP,IFO,VOB 02.01.2018 | 09:43
        Avatar Branislav Poldauf Manjaro, Debian stable  Používateľ

        toto je bezna struktura video DVD

        malo by stačiť stiahnuť tie VOB súbory tak ako si to urobil, zvyšok su len doplnkové info pre prehrávače DVD, ale tie videa budú rozkúskované a divne rozdelené, preto je vhodnejsie "vyexportovať" to video cez napríklad spomínaný handbrake

        odporúčam h.264 kodek pre video (kvoli komatibilite)

        Linux: the operating system with a CLUE... Command Line User Environment
        • RE: Video_TS.BUP,IFO,VOB 02.01.2018 | 11:29
          Avatar WlaSaTy   Návštevník

          Ak chce aby to nezaberalo moc miesta, tak handbrake. Ale ak si len chce na rýchlo zobrať zopár filmov do pracovne kde nemá DVD mechaniku, tak mu postačí vycucnúť obsah média do obrazu (napr. cat /dev/dvd > nazov_filmu.iso, a ten obraz potom otvárať vo VLC. Tak zachová menu, štruktúru, rôzne zvukové stopy a aj titulky. Občas aj rôzne pohľady kamier na jednu udalosť (ak tam pobehovalo viac kameramanov v jednom čase).

          Ono, toto je jeden z dôvodov prečo je lepšie povedať čo človek chce.

          A ak by to chcel naozaj zmenšiť, teda previesť z DVD (mpeg2) na DivX (mpeg4) alebo x264 alebo hevc/h265, tk tam závisí aj od toho koľko miesta chce ušetriť, koľko času chce venovať na komprimáciu a na čom bude prehrávať výsledok. Ak by mal ušetriť 3/4 veľkosti za cenu týždennej komprimácie pomocou prastarého stroja na 1T disk, tak sa na to asi zvysoka a nechá to ako obraz DVD bez zásahu.

          • RE: Video_TS.BUP,IFO,VOB 06.01.2018 | 04:37
            Avatar laco2 cinamon  Používateľ

            Díky všetkým za informáciu,zasa som múdrejší-kua sám sebe sa páčim,ešte že nie som narcista!!!