Ahojte
chcel by som sa spytat ci mi viete poradit s nastavenim Vlan na KVM. Prerabam siet s vlanami a este sa mordujem ako nastavit KVM aby fungovalo v sieti s Vlanami.
Prestava je taka, ze niektore vm budu v sieti vlan1 a druhe budu vo vlan2. A eth0 bude tiez v jednes s nich
Podarilo sa mi rozbehat aby som pripojil virtualne masiny do vlany. Nato pouzivam riesenie s vytvaranim bridge. Ako br0 je vlan1 a br1 je vlan2. Problem s ktorym sa lamem je ten ze ak chcem pripojit eth0 fyzicky interface do vlan1 sucasne ako ho pouziva virtualna masina tak neviem ako nakonfigurovat eth0?
funguje mi to v tom pripade ak nastavim ze eth0 funguje pod br1 ale potom mi zase nefunguju vm lebo nemozu pouzivat br1.
poprosim o usmernenie. KVM bezi na Centos7
vies vobec ako funguju vlany a bridge?
Nastaví sa príznak, a premostí sa to. Tým sa ušetrí za 1U switch ktorý ajtak na jeden hypervízor nepotrebuje.
ahoj, nepochopil som uplne presne co chces docielit. predpokladajme ze po kabli ti idu netagovane packety + vlan200. takze eth0 mozes pridat do br0 a eth0.200 interface do br1. nasledne br0 bridgu pridelis ip adresu pc, aby si vedel pristupovat na siet. vysledok bude nasledovny: br0 (eth0, veth1, veth2...) 192.168.1.2/24 a br1(eth0.200, veth3, veth4...). pc v tomto pripade nebude mat pristup do vlan-y 200.