Milí priatelia! Vnučka mi v cairo docku roztiahla vypínací gombík na 1/3 obrazovky,navyše skáče hore dole,a nedá sa nič robiť,už som ho odinštaloval,aj znovu nainštaloval,robí to porád!Ako sa jej to podarilo neviem! Myslím správne že ten Cairo.-Dock mám pokazený a uložený na mojom harddisku-vysvetlí mi niekto princíp uloženia a príkazy-remove a install som skúšal nepomohlo!!!
Ako opraviť Cairo dock?
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
príkaz apt-get remove balík iba odstráni ale na tvojom disku (pravdepodobne v domovskom priečinku) ponechá konfiguráciu takže po opätovnej inštalácii si tu konfiguráciu nájde a aplikuje tvoje staré (zlé) nastavenia
na odinštalovanie aj vymazanie nastavení funguje príkaz apt-get purge balík
a potom klasická inštalácia
Podla internetu v /home/meno/.config treba najst nastavenie cairo a zmazat.
OT: Verím, že tieto Laciho príspevky raz budú vydané knižne :) Nič v zlom Laci, iba si ma zase riadne rozosmial, tie decká sú neuveriteľné! Inak, žiaľ Cairo nepoužívam.
To vieš život 66 ročného záhradkára prináša aj takéto prekvapenia od vnučky-hocijako som sa snažil zmenši to tlačítko nedarilo sa!
Presne ako píšu kolegovia vyššie - zbytočne odinštaluješ a nainštaluješ rovnaký program, konfigy v /home zostávajú. Najlepšie je ich nájsť (podľa názvu programu) a vymazať ich. Program sa potom po spustení tvári ako prvýkrát spustený,,,
Len doplním: ak tie skryté súbory nevidíš, tak ich zobrazíš stlačením kláves <ctrl> + H
Našiel som a zmazal!
..a znovu nainštaloval-fachčí!Díky machri!!!