Graficke rozhranie v linuxe
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
-
-
Re: Graficke rozhranie v linuxe 30.10.2005 | 22:45Stanislav Hoferek Greenie 18.04 Používateľak myslis jednoduchu grafiku, bez gimpu sa nikde ani nepohnes :)tlačené knihy a e-knihy
-
Re: Re: Graficke rozhranie v linuxe 30.10.2005 | 22:51**** Návštevníkvelmi zaujimava odpoved na otazku o programovani graf. rozhrania , naco mu bude gimp?
-
Re: Re: Graficke rozhranie v linuxe 30.10.2005 | 22:57nardew debian Používateľkedze robi konzolovy program, gimp je mu na dve veci.... :)
-
Re: Re: Re: Graficke rozhranie v linuxe 30.10.2005 | 23:18peter golis Návštevníkhm, on robil program v textovom rozhrani (mozno cez ncurses). a teraz chce urobit program pre graficke rozhranie. jedna z ciest je pouzit kniznicu GTK, ina QT alebo wxWindows. a GTK vznikla ako Gimt Toolkit, teda graficke rozhranie pre program gimp. bola tak kvalitna ze ju pouzivaju aj ine projekty.
-
Re: Re: Re: Re: Graficke rozhranie v linuxe 30.10.2005 | 23:59nardew debian Používateľ"Mam program pre konzolu a chcel by som k tomu dorobit aj graficke rozhranie" .... z tohoto mi vyplyva, ze ma v konzole program, a potrebuje k nemu dorobit konzolove graf. prostredie.... mozno ze to myslel tak ako pises, ale potom nex inak pise otazku...
-
Re: Re: Re: Re: Re: Graficke rozhranie v linuxe 31.10.2005 | 00:36peter golis Návštevníkgrafika v znakovom rezime, mozne je vsetko. ale povecsinou sa pod grafickym rozhranim rozumie XWindows. ale v tomto sa zhodneme. zadavatel by sa skutocne mohol vyjadrit co chce, v akom jazyku by to malo byt naprogramovane. mozno chce iba delphi pre linux. alebo nieco podobne.
-
-
-
-
Re: Re: Graficke rozhranie v linuxe 30.10.2005 | 22:58nardew debian Používateľbtw, stano nie si z L.M.?
-
Re: Re: Re: Graficke rozhranie v linuxe 31.10.2005 | 06:54Stano Návštevníkjj som z mikulasa. pozname sa?
-
Re: Re: Re: Re: Graficke rozhranie v linuxe 31.10.2005 | 13:39nardew debian Používateľnjn, aspon ja teba isto hej ;) z videnia..... otec predava compy ;)
-
Re: Re: Re: Re: Re: Graficke rozhranie v linuxe 31.10.2005 | 20:21Stanislav Hoferek Greenie 18.04 Používateľa ja makam pre cerveny kriz... budes taky dobry a povies mi meno a priezvisko? teda ak si ochotny :) alebo ak ma stretnes tak sa pozdrav a povedz kto si a co si a ze pozyvas na daco :)tlačené knihy a e-knihy
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Graficke rozhranie v linux 01.11.2005 | 10:29nardew debian Používateľvola sa otec svatopluk? ak hej, tak viem ze si to ty
-
jj 01.11.2005 | 12:41Stanislav Hoferek Greenie 18.04 Používateľjj a je pekne ze vies kto som ale ja nemam tusenie kto si ty :)tlačené knihy a e-knihy
-
-
-
-
-
-
-
Re: Graficke rozhranie v linuxe 30.10.2005 | 22:55nardew debian Používateľak je ten program napsiny v C, Pascal apod., asi by bolo najlepsie sa naucit pouzivat ncurses
-
Re: Graficke rozhranie v linuxe 31.10.2005 | 06:56Stano Návštevníkehm... ja som to myslel asi tak ze... ak potrebuje urobit z textovej aplikacie aplikaciu pre KDE, GNOME a podobne, tak bude potrebovat si urobit urcite graficke vecicky (tlacitka napriklad) a na to by sa hodil gimp... asi je to trosku odveci a napisal som to ku nehodiacej teme - ospravedlnujem sa
-
Re: Graficke rozhranie v linuxe 31.10.2005 | 17:57ims Debian PoužívateľOspravedlnujem sa, ze som sa zle vyjadril. Mam program v c++, ktory sa ovlada prikazmi v konzole a chcem z neho urobit program pre kde. Viem, ze kde je postavene na knizniciach qt, takze to bude zrejme cesta, neviete niekto o cz al. sk manuale? Alebo neexistuju nejake graficke kniznice v c++, ktore by boli nejakou vseobcnou abstrakciou grafiky, ako je to napr. v jave (date prikaz na vytvorenie okna, tak sa vytvori a nestarate sa o nic, o ziadne kniznice, na ktorych je system X postaveny). Dakujem
-
Re: Re: Graficke rozhranie v linuxe 01.11.2005 | 07:12peter golis Návštevník:neviete niekto o cz al. sk manuale? ak sa chces ucit programovat, tak musis mat aspon minimalne znalosti anglictiny. uz len preto ze bezne programovacie jazyky vychadzaju z anglictiny. :nejake graficke kniznice v c++, ktore by boli nejakou vseobcnou abstrakciou grafiky ano, ako spominas tak napriklad qt. kniznica obsahujuca zakladne elementy grafickeho rozhrania (okno, tlacitko, ...)
-
Re: Re: Re: Graficke rozhranie v linuxe 01.11.2005 | 11:38ims Debian PoužívateľNo zas uplne mimo z anglictiny nie som, ale urcite je pre mna ako zaciatocnika si to nastudovat v jazyku, ktoremu 100% rozumiem. Dakujem, tak idem hladat nieco o qt, keby nahodou vedel niekto o nejakom dobrom manuale, s ktorym ma skusenosti, tak nech mi tu napise. Dakujem vsetkym za rady.
-
Re: Re: Re: Re: Graficke rozhranie v linuxe 01.11.2005 | 12:20peter golis Návštevníkdufam ze toho najdes viac: http://www.root.cz/clanky/programovani-pro-x-window-system/
-
odpoved je allegro 02.11.2005 | 13:19skywaker Návštevníkak vies dobre v C++ teda aj v C a nechces robit oknidne aplikacie ale aby boli graficke tak skus kniznicu allegro. ja som si naprogramoval graficke rozhranie sam ... (www.worktable3.szm.sk) dufam ze ti to pomoze ... lukas.
-
-
Re: Re: Re: Re: Graficke rozhranie v linuxe 23.11.2005 | 21:59tomass Fedora CORE 4 PoužívateľOpatrne s tym qt. Ide o to, na co chces tu app pouzit. Qt nefunguje pod klasickou GNU licenciou. Ak chces mat istotu, tak pis pod gtk. Manual najdes na www.gtk.org Ja osobne preferujem gtk pred qt kvoli stabilite.
-
-
-
-