Caute,
potykam sa s problemom a verim, ze mi niekto poradi: potrebujem otvorit/editovat .jp2 subor cez gimp 2.10, ale ten to evidentne nezvlada a pokazde ukaze >takuto hlasku<. skusal som to aj s inymi .jp2 subormi.
Dakujem za pomoc.
Caute,
potykam sa s problemom a verim, ze mi niekto poradi: potrebujem otvorit/editovat .jp2 subor cez gimp 2.10, ale ten to evidentne nezvlada a pokazde ukaze >takuto hlasku<. skusal som to aj s inymi .jp2 subormi.
Dakujem za pomoc.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
15.1.2023 bola vydaná tretia minoritná verzia MX linux 21.
Zdroj: MX Linux
Vývojári linuxovej distribúcie OpenMandriva predstavili užívateľom novú rolling-release edíciu s názvom ROME. Táto edícia OpenMandrivy má vyplniť priestor medzi stabilnou a vývojovou vetvou s častejšími aktualizáciami softvérových balíčkov.
Zdroj: LinuxExpress
Po dlhej dobe bola dnes uvoľnená nová verzia Retro Virtual Machine(2.1.0). Jedná sa o veľmi zaujímavý emulátor ZX Spectra a jeho klonov. Okrem iných noviniek, dokáže nová verzia emulovať aj Sega Master System. Okrem podpory Windows a MacOS, je Retro Virtual Machine samozrejme dostupný aj pre Linux.
Zdroj: Retro Virtual Machine
Po dvoch rokoch vývoja oznámila vydanie desktopového prostredia Xfce 4.18, ktorej cieľom je poskytnúť klasický desktop, ktorý na svoj chod vyžaduje minimálne systémové prostriedky.
Zdroj: xfce.org
Podpora formátu JPEG XL bola odstránená z prehliadača Google Chrome / Chromium.
Na stránkach zive.cz sa objavila recenzia na českého výrobcu miniPC, firmu Asome. MiniPC má rozmer 178x178x34 mm a je osadený procesorom AMD Ryzen 7 PRO 5700G 4,6 GHz 45-65W s momentálne najsilnejšou integrovanou grafickou kartou, 16 GB RAM a 1 TB SSD. Ako operačný systém je použitý Win11 Pro. Pre menej náročných užívateľov je k dispozícii i verzia s AMD Ryzen 5 PRO 5650GE 4,4 GHz 35W.
Zdroj: Zive.cz
Bola vydaná verzia 3.4 3D modelovacieho a animačného nástroja Blender. Novinka obsahuje vylepšenia renderera Cycles, nové editačné nástroje, vylepšenia výkonu a mnoho ďalších noviniek.
Zdroj: blender.org
Štát nasadil druhú časť svojho pokusu riešenia situácie s potenciálne otravnými marketingovými volaniami, keď začal umožňovať obyvateľom a firmám takéto volania blokovať zaradením svojho čísla do štátneho zoznamu pre zamedzenie nevyžiadaných marketingových volaní. Do zoznamu je možné číslo zaradiť na stránke nevyziadanevolania.sk.
Zdroj: dsl.sk
Populárna knižnica pre komunikáciu s webovými servermi cURL vo verzii 7.86 pridáva experimentálnu podporu WebSocket API. Okrem toho v novej verzii nájdeme aj opravy rôznych bezpečnostných chýb.
Spoločnosť Google vydala prehliadač Chrome vo verzii 107. Nová verzia podporuje hardvérové dekódovanie HEVC. Stručný prehľad zmien je dostupný na chromestatus.com.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
nie je to cez siet? Alebo nejake divotvorby Windowsu?
neni to cez siet. subory su ulozene priamo na disku pocitaca. (cestu som vymazal len kvoli citlivym udajom) gugl mi povedal ze taketo typy suborov by mal Gimp vediet otvorit/spracovat. Gimp pouzivam no toto je 1x co som chcel otvorit .jp2
A čo to je za obrázok, bezstrátový jpeg 2000 z alternatívneho kanála platenej fotobanky? Preveď si to na png.
verejne dostupny scan z knihy (19.stor.) nebudem to konvertovat do png - dakujem za tvoju radu ale neriesi problem.
Pretože tá hláška hovorí o odmietnutí práv na čítanie, a to je podľa tvojho popisu dosť nezvyčajné. Ten obrázok je teda v akom formáte, a odkiaľ je verejne dostupný keď má z bezpečnostných dôvodov utajený zdroj?
1. Skús toto: https://groups.google.com/d/msg/openjpeg/ULuXhfmrHxQ/0J1DF2cPtMsJ
2. prípadne sa hodí aj toto: http://www.openjpeg.org/2017/10/04/OpenJPEG-2.3.0-released
3. a možno si prečítaj toto, ale sú tu chybné linky oproti bodu 1: http://www.maxforums.org/forum/thread/free_gimp_jpeg_2000_plugin/1
Smola je, že bez ukážky toho súboru alebo aspoň výstupu ako ten súbor identifikoval nástroj "file" sú akékoľvek rady zbytočné. Podľa názvu môže ísť o Jpeg2000, ale môže ísť aj o zblbnuté uloženie kde prehliadač nesprávne vyhodnotil mime type a zle prehlásil príponu.
https://gofile.io/?c=YlKFsi
To je normálny JPEG 2000 ktorý mi bez problémov otvoril postarší GIMP 2.8.16 vo vyše dva roky starom Ubuntu 16.04. Čo za Gimp si si to na tie Windousy nainštaloval?
najnovsi gimp 2.10.6 - aj som si ho teraz preinstaloval a stale to nejde otvorit
Skôr je na mieste otázka, že odkiaľ si to sťahoval že si si vybral balík zabalený bez podpory JPEG 2000.
Je to smutné, keď windows ani v roku 2018 nemá použiteľné repozitáre z ktorých sa dá pohodlne nainštalovať potrebné programové vybavenie. A to ževraj za taký holý systém bez aplikácií chcú dokonca aj peniaze.
tak porad na aky file format to skonvertovat aby to nezaberalo vela miesta a aby to nedegradovalo vyslednu graficku kvalitu
rozhodujuci je pre mna pomer: velkost + kvalita
(png a tif toho vynechaj - neobetujem 30MB na jeden subor)
V Linuxe to funguje bez problémov, veď si videl. Problémom je v tvojom prípade W10.
zeby jpg?
myslel som lossless format resp nieco, co sa degraduje len minimalne jpg je zla moznost.
tak pouzi nizku kompresiu...
a co dalej s tym zazipovanym suborom mam robit?
A čo tak nejaký výstup napr.: hexdump -C Pictures/kocka.jp2 | head