Zdravím, už několik dní při každém startu Pale Moonu se mi načte nový panel s "Index pro file:///home/ragiowan/". Prolezl jsem veškerá nastavení a nikde jsem nenašel jak to změnit. Jak v nastavení Možnosti, tak i v nastavení Tab Mix Plus. Mám Pale Moon 28.8.3 (64-bit) a MX-18.3_x64. Děkuji předem za jakoukoliv radu
Problém s Pale Moon
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Mrkol by som do about:config
Zdravím, tak jsem otevřel about:config a dal do vyhledávacího řádku "file:///home/ragiowan/" a nic to nenašlo. Tak jsem projížděl řádek po řádku, ale nic co by tomu odpovídalo jsem nenašel. Tím netvrdím, že to tam není, ale nepoznal jsem to.
nemáš tam náhodou nejaké rozšírenie (ktoré zblblo)
skusil by som vsetky deaktivovat, ak to pomoze potom vylucovacou metodou nast ktoré blblo
Skús napísať len ragiowan.
Zdravím, tak jsem všechny vypnul a Pale Moon vypnul a znova spustil. I když byl v defaultu tak ta stránka se načetla. Ale při restartu s doplňky i bez doplňků to se nenačítá.
Zdravím, tak v "about:config" do vyhledávacího řádku jsem zadal jen ragiowan. Přikládám screenshot (příloha). Předpokládám, že se asi jedná o předposlední řádek.
Buď ťa pustí ten riadok zmazať, alebo upraviť, klikni naň pravým tlačítkom myšky. Keď len upraviť, tak ho nechaj prázdny.
Zdravím, tak jsem upravil, nešlo smazat přímo celý řádek. Po znovu načtení about:config/ragiowan už tam ten řádek nebyl. Ale žádná změna není.
Nechápem úplne čo si myslel touto odpoveďou Braňovi:
Hlavne:
Zdravím, když zadám "Restartovat" (Pale Moon), tak po znovu spuštění nedochází načtení té stránky "file:///home/ragiowan/". Ale u vypnutí a zapnutí Pale Moonu tak se ta stránka načte. A načítá se před výběrem relace viz screenshot.
Keď si to mazal z about:config nemal si tú stránku práve otvorenú v nejakom tabe?
mňa napadajú len 2 veci:
1. máš to nastavené ako default stránku (alebo default new tab) pre palemoon
alebo
2. máš tam nejaké ftp rozšírenie, ktoré sa derie do popredia pri každom štarte (prípadne to rozšírenie nastavilo seba ako default stránku)
Zdravím, když jsem mazal v about:config, tak ten tab jsem měl zavřený. 1. Jako defaultní stránku mám nastavené "chrome://speeddial/content/speeddial.xul". To jsem kontroloval jako první. 2. Doplňky, které mám jsou uvedené v příloze
Posledné riešenie čo vidím je vymazať všetky reťazce v about:config čo ti vyhodilo tu.
Zdravím, tak jsem provedlo smazání v about:config/ragiowan. Po vypnutí a nového startu Pale Moonu se tam vytvořily nové, viz screenshot.
Teraz možno kecám, ale mám pocit, že si si zavliekol nejaké svinstvo do kompu.
Skúsil by som sudo updatedb toto môže trvať aj pár minút.
Potom príkaz locate ragiowan
Zdravím, tak jsem zadal nejprve "sudo updatedb" a pak "locate ragiowan". Jenže po zadání druhého příkazu se mi nezobrazuje po je ukončení celý výpis. Zůstane v něm je část výpisu. Takže jsem nemohl si zkopírovat celý obsah.
Šimon, ten prvý príkaz sa ukončil a až potom si zadal ten druhý príkaz?
Prepáč, ale neporozumel som úplne tvojmu komentáru.
Zdravím, ano po ukončení první pak jsem zadal druhý viz výpis. Poprvé se mi nezdařil výpis, protože jsem měl nastavené v terminálu historii "Počet řádku=1000", tak jsem zadal "Neomezená historie". Adresa výpisu je: výpis.txt protože ve větší než tady povolená velikost přílohy (7,6 MB)
Tak ti sťahuješ čo vidíš :)
To je masaker, keby som to mal sám riešiť, tak by som odložil profil PaleMoon bokom a vyskúšal či ten problém bude pretrvávať.
Zdravím, děkuji za ochotu pomoci. Je mi to jasné, udělám novou instalaci Pale Moonu. Ještě jednou děkuji
To je zbytočné.
V domovskom priečinku máš konfiguračné súbory pre všetky programy. Spoznáš ich tak, že začínajú bodkou.
PaleMoon to bude mať podobne.
Ešte záleží ako si inštaloval, či cez balíčkovací systím, Snap, AppImage a podobne.
Vo väčšine správcov súborov zobrazíš skryté súbory (tie z bodkou na začiatku) stlačením Ctrl+H-
dat v synapticu odinstalovat aj s nastavenim.
nasledne , pokial nepouzivas thunderbird, v thunare zobrazit skryte subory (ctrl+h) a vymazat .mozila
popripade by som skusil by som slimjet s mx instalatora.
Zdravím, mám Pale Moon "portable". (~/palemoon a ~/.moonchild productions) A Slimjet mám. Ale nepoužívám ho, protože je náročnější na můj notebook. Thunderbird je v systému je nainstalovaný od počátku, nepožívám.
Stačí vypnúť PaleMoon, potom vymazať/premenovať súbory s nastaveniami a znovu zapnuť PaleMoon.
Zdravím, nevím které soubory to jsou. Možná by stačilo nahrát zálohu ".moonchild productions". Mám zazálohované z nedávné doby (cca asi týden).
To bude ono, ak by boli naďalej problémy stačí ten priečinok premenovať pridaním jedného písmena napríklad na koniec názvu.
Dôležité je mať najskôr vypnutý PaleMoon.
Zdravím, výměna ".moonchild productions" za zálohu nepomohlo. Tak jsem smazal adresář "palemoon" + ".moonchild productions" + v .cache "moonchild productions". Pak jsem udělal novou čistou instalaci Pale Moonu a spustil. Vše OK. Vyzkoušel jsem nově vytvořený ".moonchild productions" nahradit zálohou. A po spuštění Pale Moonu vše v pořádku.
Vyřešeno
Všem děkuji za rady a pomoc
Tak je to divné, že ti toto riešenie zabralo, mno ale hlavne že funguje.