Ahojte
Nevie niekto z Vás či verzia na 32 bitový systém nie je, resp. nebude? Nevidím ju nikde.
Vďaka za odpoveď.
Ahojte
Nevie niekto z Vás či verzia na 32 bitový systém nie je, resp. nebude? Nevidím ju nikde.
Vďaka za odpoveď.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
Nie je a nebude.
Vďaka za info. Šípil som takú zradu... :-)
Takže namiesto Xubuntu pôjde Debian. Tak im treba. :-P
Na Debiane je pekne postavený MX Linux. Podporujú aj 32b stroje.
+1
Vďaka za tip. Stiahol som ho. Vyskúšam.
A kdeže si ju hľadal? Priamo na stránkach Xubuntu pootočíš koliečkom dole a je tam.
Lepsie sa kukni. Tam 32bit je Supported LTS release: 18.04, Bionic Beaver.
Aha, tak to má smolíčka.
V pohode. Tú 18.04 LTS mám už mesiac na disku. Len som sa rozhodol počkať.
Povieš nám, aký je tam hardvér? Dnes sú aj veľmi staré a málo výkonné pc 64bitové.
Daj tam 64bit a pôjde to.
Nooo ja mám ešte P4 :-D
A v čom je problém? Pentium 4 boli aj 64bitové.
https://www.cyberciti.biz/faq/linux-how-to-find-if-processor-is-64-bit-or-not/
Viem, ale tento je 32-bit. Či to rozbehám aj tak?
Daj obsah suboru
ktory ti vznikne v domovskom adresa po zadani prikazu:
Ok. Ale chvíľu to potrvá. Ešte to železo nie je zapojené. Už roky ho mám ladom.
Na zimu sa také výhrevné teleso zíde.
Noci sú u vás ešte chladné?
Ja ich ešte chladné pociťujem. Takže konvektor zapínať nemusím?
Gamatky môžeš nechať vypnuté, ak si budeš dokurovať tým počítačom. Akurát neviem či neprídeš o výhodu nižšej ceny pri nočnom prúde, ak máš na to hodiny od elektrikára.
Akurát pozor, môže to zhorieť.
Vďaka za radu. Hasiaci prístroj som si pre istotu z auta priniesol.
Potom pozor, ten kilový práškový sa blbo vysáva, z toho bude bordel horší jak po malovke.
A horšie bude keď ti to tíško zasyčí voľakedy v noci, keď budeš spať. A chytí sa ti kvôli tomu celý kvartýr.
Dal som na Teba. Ráno je múdrejšie večera :-)
...ale musel som zapnúť gamatky :-(
možno blbá otázka, ale nechceš novšiu mašinu zadarmo alebo za odvoz z bazoša? :)
Nie je to blbbá otázka, ale podľa toho z kade. Ja som od Štúrova, a cestovať sa mi v týchto časoch velmi nechce.