Ahojte
Nevie niekto z Vás či verzia na 32 bitový systém nie je, resp. nebude? Nevidím ju nikde.
Vďaka za odpoveď.
Ahojte
Nevie niekto z Vás či verzia na 32 bitový systém nie je, resp. nebude? Nevidím ju nikde.
Vďaka za odpoveď.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Protimonopolný úrad zaujal stanovisko k problematike vypínania českých staníc u slovenských poskytovateľov televízie.
Zdroj: Vo svete IT
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
Nie je a nebude.
Vďaka za info. Šípil som takú zradu... :-)
Takže namiesto Xubuntu pôjde Debian. Tak im treba. :-P
Na Debiane je pekne postavený MX Linux. Podporujú aj 32b stroje.
+1
Vďaka za tip. Stiahol som ho. Vyskúšam.
A kdeže si ju hľadal? Priamo na stránkach Xubuntu pootočíš koliečkom dole a je tam.
Lepsie sa kukni. Tam 32bit je Supported LTS release: 18.04, Bionic Beaver.
Aha, tak to má smolíčka.
V pohode. Tú 18.04 LTS mám už mesiac na disku. Len som sa rozhodol počkať.
Povieš nám, aký je tam hardvér? Dnes sú aj veľmi staré a málo výkonné pc 64bitové.
Daj tam 64bit a pôjde to.
Nooo ja mám ešte P4 :-D
A v čom je problém? Pentium 4 boli aj 64bitové.
https://www.cyberciti.biz/faq/linux-how-to-find-if-processor-is-64-bit-or-not/
Viem, ale tento je 32-bit. Či to rozbehám aj tak?
Daj obsah suboru
ktory ti vznikne v domovskom adresa po zadani prikazu:
Ok. Ale chvíľu to potrvá. Ešte to železo nie je zapojené. Už roky ho mám ladom.
Na zimu sa také výhrevné teleso zíde.
Noci sú u vás ešte chladné?
Ja ich ešte chladné pociťujem. Takže konvektor zapínať nemusím?
Gamatky môžeš nechať vypnuté, ak si budeš dokurovať tým počítačom. Akurát neviem či neprídeš o výhodu nižšej ceny pri nočnom prúde, ak máš na to hodiny od elektrikára.
Akurát pozor, môže to zhorieť.
Vďaka za radu. Hasiaci prístroj som si pre istotu z auta priniesol.
Potom pozor, ten kilový práškový sa blbo vysáva, z toho bude bordel horší jak po malovke.
A horšie bude keď ti to tíško zasyčí voľakedy v noci, keď budeš spať. A chytí sa ti kvôli tomu celý kvartýr.
Dal som na Teba. Ráno je múdrejšie večera :-)
...ale musel som zapnúť gamatky :-(
možno blbá otázka, ale nechceš novšiu mašinu zadarmo alebo za odvoz z bazoša? :)
Nie je to blbbá otázka, ale podľa toho z kade. Ja som od Štúrova, a cestovať sa mi v týchto časoch velmi nechce.