Ahojte. Riešim jednoduchý, no pre mňa aktuálne neriešiteľný problém.
Čo sa stalo: kompletne sa mi zaplnil disk dôležitými vecami. Cez windows som tak musel premazať aj partíciu s dátami. Grub som mal pustený tak, aby automaticky zapol windows. Neočakával som teda žiadny problém.
Problém je, že mi naskočí len grub rescue. Takže sa neviem dostať k windowsu normálne nainštalovanému, ani mu skrytej partícii.
Riešením by bolo na chvíľu si požičať cd alebo dvd s windowsom, čisto na opravu win zavádzača. Je tu niekto, kto by požičal? Nie je problém, že by som sa zastavil s notebookom kdekoľvek v BA.
Aktuálne pri sebe nemám žiadne CD a pretože mám všade dáta, nechcem ani formátovať žiadnu partíciu.
aky potrebujes windows?
mam xp sp2 sp3, w7 aj w10
media nepouzivam nie je problem ich poskytnut
BA petrzalka
Super. Win 10 64-bit. Akurát mi Emdík písal že mi to môže aj doniesť, tak ak by to nevyšlo tak ťa samozrejme rád pootravujem :)
v pohode, doniest to viem aj ja ak by bolo treba.
Nepotrebuješ DVD, stačí ti aj usbčko. V Linuxe existuje super utilita WoeUSB, vie z isa a ak sa nemýlim aj z DVD s Windowsom urobiť boot usbčko, už párkrát som ho použil.
Kdyby něco tiež sa pripájam, v nedeľu som v BA,,,
fuj, nechutne...
Ak máš na mysli:
Tak to sa dá súhlasiť.
na mysli mam vsetko... cely hoferek je nechutny...
nebolo by logickejšie opraviť ten GRUB cez live linux a chroot ?
https://howtoubuntu.org/how-to-repair-restore-reinstall-grub-2-with-a-ubuntu-live-cd
teda ak tam zostala systemova particia s linuxom.
Či som niečo zle pochopil ?
a síce to už bola napísané ale prečo nepoužiť USB inštalačku windowsu ?
bolo. problém je v tom že som nemal ani livecd žiadne poruke :)
použil som usb inštalačku windowsu a rozchodil som to.
ani griňi?! a to si hovoris spravca akoze distribucie?! chuj si spravca. si obycajny winshit-ak, a linuxu sa rozumies asi tak, ako aj tym winshitom - nijak...
musíš mať veľmi osamelý a nezaujímavý život, keď vrcholom tvojho dňa je písanie trápnych komentárov ostatným :)
čuduj sa svete, môj život nezačína a nekončí pri PC a používam to ako nástroj, nie ako stred vesmíru :)