Prosím vás o pomoc.
Snažím sa o inštaláciu eID software na používanie OP v kontakte s úradmi. Skončil som však na potrebe repozitára yaourt. Skúšal som rôzne postupy jeho inštalácie, ktoré som našiel na webe, ale každý skončil s nejakou chybou,tak sa obraciam na vás drahí linuxáci s prosbu o pomoc. Ako umožním v Manjaro používať repozitár YAOURT?
Za prvé, yaourt nie je repozitár ale program na inštaláciu programov z repozitára AUR (Arch User Repository). Dnes je na to isté lepšie použiť program yay. Viď tento odkaz. Používa sa rovnako ako program Yaourt, teda
Pozrel som ešte iný odkaz, tvrdí sa tam, že yay je už v comunitnom repozitári, takže inštalácia by mala ísť jednoduchšie:
neber to v zlom ale ked nezvladas tajeto zakladne veci asi by som vyskusal distribuciu vhodnejšiu pre zaciatocnikov ako MINT alebo UBUNTU
inak v Manjaru mas pristu do AUR priamo cez predinstalovanu aplikaciu spravcu balikov (pridat a odobrat programy) staci v nastaveniach povolit AUR
nepotrebujes yaourt, yay ani nic podobne a nemusis poznat ani syntax tychto programov, staci klikat