Zdar. potreboval by som správny command na rýchlejšie rolovanie mišky... serve ma to hlavne vo webovom prehladavači. ďakujem
Rollovanie kolieska na myške
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Zdar. potreboval by som správny command na rýchlejšie rolovanie mišky... serve ma to hlavne vo webovom prehladavači. ďakujem
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
3. ročník Bratislava OpenCamp sa uskutoční 5. 4. 2025
Po covidových rokoch a ďalších prekážkach je pred nami tretí ročník, ktorý sa uskutoční v apríli 2025 na FIIT STU v Bratislave. Prvý aj druhý ročník konferencie sa tešil účasti okolo 300 ľudí, veríme že tretí ročník bude ešte lákavejší.
Zdroj: Bratislava OpenCamp
Aj v roku 2025 sa v Bruseli uskutoční podujatie "Free and Open source Software Developers’ European Meeting" (FOSDEM). Viac na jeho stránkach.
Zdroj: https://fosdem.org/2025/
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
Skús pozrieť LINK
Skúšal som podobný postup a skončil som u toho ze mi prestala fungovať myš... TU až po reštarte znova išla... Neni niečo jednoduchšie? Komplikacia... + pridavať do etc/init.d/bootmisc.sh spúštacie .sh podľa mňa už nie je v môode musí byť niečo jednoduchšie...
Oki aký používaš desktop a distro? Skúsim pozrieť či neexistuje nejaké GUI...
Nemám chuť inštalovať do Q4OS niečo čo nepoužívam, ale návod čo som našiel je úplne jednoduchý. Úprava jedného konfigu a pridať soft do autoštartu, žiadna kompikácia ako píšeš,,,
Som na jadre ubuntu 20 LTS OS Deepin
Tu maš
Postup, ktorý si spomínal vyššie nefungoval? Je dosť často spomínaný vo fórach čo pozerám.
Ďalší návod s Imwheel. Nainštaluješ ho, vytvoríš si skript podľa návodu a pridelíš mu práva na spustenie. Pozerám skript a zabudli napísať detail, že musíš nahodiť aj "zenity" ak ho nemáš. Potom spustíš skript, vyskočí ti gui nastavovačka na rýchlosť rolovania, pridáš imwheel do autoštartu a vybavené. Našiel som aj MouseWheel, ale je to staršia verzia a netuším, či bude fungovať.
Pozerám, že to bude rovnaký návod len na inej stránke,,,
Oki zabávaj sa, viac ti už neporadím,,,
Ta išiel som podla postupu a vyplo mi myš... a to mam razer myšku sériu WOT
Na laptope som nastavoval citlivosť trackpointu pomocou xinput.
Či sa dá aj koliesko, treba pozrieť:
0. nainštalovať xinput (napr. sudo apt install xinput)
1. spustiť xinput a nájsť meno/označenie myši
2. spustiť xinput --list-props <meno_myši> a pozrieť, aké sú tam nastaviteľné vlastnosti
3. pomocou xinput --set-prop <vlastnosť> nastaviť parametre onej vlastnosti.
Ano toto pomohlo ... da sa tu nakonfigurovať celá myš to som potreboval. Ďakujem. Obom
síce neskoro ale ked som to teraz pozeral tak v AUR je balík xinput-gui, kde by sa to malo dať aj naklikať
https://github.com/IvanFon/xinput-gui
Keď budem inštalovať druhý pc určite vyskúšam... zdá sa mi to praktickejšie...