Presnejsie povedane, zakazal som zobrazovanie Bluetooth Manager aj Bluetooth Adapters. Teraz si chcem pripojit bluetooth reproduktory, ale neda sa mi zobrazit okno Bluetooth Manager, v ktorom si asi mozem sparovat bluetoohh reproduktory. Ako si obnovim moznost v nom pracovat, pripadne ako sparujem nejeke bluetooth zariadenie s mojim notebookom?
Dakujem za pomoc, som v linuxe uplny zaciatocnik...
Pouzivam Asus M509 DA na ktorom bezi Manjaro 21 XFCE
Nastavenia/Adaptéry bluetooth - objaví sa okno, kde je možnosť kliknúť na povoliť bluetooth. Aspoň tak to mám ja.
Dakujem, to som uz skusal... ibaze som zakazal zobrazenie BT Adapters aj BT Manager, takze sa mi to okno nezobrazi. Ale aj tak dakujem za snahu pomoct.
A kde si to zakázal? Na tom istom mieste, kde si to zakázal, to zasa povol.
prave to miesto som zakazal zobrazit :(
Buď konkrétnejší. Aké miesto a ako si zakázal zobraziť?
nie som si s tym celkom isty, iba si to myslim...
Tu sa rieši podobný problém. Najskôr si skontroluj, či máš nainštalované bluez, bluez-utils, a blueman. Potom pozri stav bluetooth pomocou
. Tým sa zistí, či je blokovaný iba softvérovo. Prípadne ešte
Podľa toho uvidíme, v akom je to stave.
Podľa rfkill list je bluetooth povolený softvérovo aj hardvérovo, takže by mal fungovať. Ja mám na spodnej lište ikonu bluetooth, kde keď kliknem, zobrazí sa menu, kde sa dá bluetooth zapnúť alebo vypnúť. Ak takú ikonu na lište nemáš, treba ju pridať. Je to zásuvný modul stavovej lišty, tam treba pozrieť v nastaveniach, či nie je v položkách stavovej lišty Blueman Applet zaškrtnuté skryté.
Ale mne predtym BT siel normalne, iba ja som zacal spekulovat a vypol som zobrazovanie BT. Teraz znasam dosledky, takze nemozem pripojit BT reproduktory. Hudbu si mozem pustat len cez mobil, kde mi BT funguje normalne.
Myslíš tým zobrazenie nejakej ikony v lište?
Skús ho ručne spustiť príkazom
Napíš čo to urobilo - buď ukáže ikonu, alebo napíše že už beží.