Dobrý deň priatelia..... Kúpil som si novú tlačiareň Wifi HP 1700a,lenže ju nemôžem napojiť na môj notebook Assus A540,SKÚŠAL SOM AJ NAINŠTALOVAŤ BALÍK-HPLIP,ale stále nič-kopíruje bezvadne....ak môžte-pomôžte,váš záhradkár Laco..
Dobrý deň priatelia.....
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Je to určite HP 1700A ? Ak je to preklep 107a tak tú mám a hplip ti je na nič. Musíš stiahnuť driver zo stránky hp a inštalovať ho z terminálu, keby že tak sa rozpíšem.
Áno je to nová 2700nie a,ale e,...
Omyl nie 1700 ale 2700e....
https://support.hp.com/us-en/drivers/printers
vyklikaj model, operačný systém a stiahni driver ak je dostupný, bude to nejaký subor.tar.gz. Potom daj vedieť či si našiel tlačiareň v hornom odkaze.
Tak som tam zašiel-je tam len-Windows,a INÝ-KLIKOL SOM NA INÝ-LINKA NA lINUX SA NEOTVÁRA,takže:"to musíš zvládnout sááám-na to ja malú hlavu máááám...
Postup v angličtine je uvedený tu. Nainštalovaná verzia HPLIP musí byť minimálne 3.20.5 a HP DeskJet 2700 séria je podporovaná. To som zkontroloval podľa zoznamu podporovaných tlačiarní na stránke HP. Postup je nasledovný:
Ešte doplnenie, možno bude treba pred ten príkaz zadať sudo a medzeru. Po výzve zadať heslo, ktoré sa však nebude zobrazovať.
..stiahol som ho do priečinka stiahnuté-aký má byť zápis??
No predsa
Len to musí byť presne z pohľadu veľkosti písma i použitej diakritiky. Ten posledný príkaz sa nelíši.
V Linux Minte je možné prepnúť sa terminálom do priečinka so stiahnutým súborom priamo z kontextového menu. Čiže otvoriť si priečinok so súborom, pravý klik na prázdne miesto v priečinku a z kontextového menu vybrať „Otvoriť v Terminále“ a zobrazí terminál s
a už stačí dopísať iba presný názov stiahnutého súboru:
Alebo ako napísal Livan, len sa to dá aj jednoduchšie:
bez vlnoviek a lomítok :-)
Skúšal som oboje nejde to...: cd: stiahnuté: Adresár alebo súbor neexistuje
Normalne ten hplip subor uchop mysou a pretiahni do terminalu, vsetko sa doplni same.
Takže si súbor stiahol do adresára Stiahnuté a nie stiahnuté. Takže zadaj
a potom ten posledný príkaz.
To je samozrejmé, lebo ten adresár sa určite volá Stiahnuté s veľkým S. Príkazy musia byť zadané gramaticky správne.
Tak priatelia ďakujem za rady,nakoniec som to vyriešil - ani sám neviem ako,napojil som ju na USB post tým štvrocovým konektorom na tlačiarni,a ten Hplip som nainštaloval z balíkov Linuxu,a trošku som sa pobavil s pripojením-stále mi písalo že je nepripojená-dal som prenos "tlečovej správy" už sa napojila a tlačí..