Ahojte, potreboval by som spustiť program ako root pred štartom X. Ide o program https://github.com/jeanthom/TrinityEnablerLinux Ako sa to dá najľahším spôsobom? Kde umiestniť tú skompilovanú binárku?
Najjednoduchší spôsob na automatické spustenie programu pred štartom X Servera.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
cd /etc/init.d
nano bootmisc.sh
a nakoniec by som pridal
cd /cesta do programu
a vytvoriť buď štartovací skript alebo možností je veľa
Neskutocny nonsens.
Tvoj koment je nonsens. A vôbec načo komentuješ môj návod? Vidno ze od toho incidentu s adminom ti kleslo IQ a zvýšilo EGO. Trošku sa skoncoliduj.
Pretoze pises bludy, co sa v pripade poctu tvojich prispevkov blizi k 100%. Uplne nezmyselne, nekonzistentne, nesystemove "rady".
Tak trošku nechápem ten Tvoj Trollovský prístup. Keď sa v problematike vyznáš, prečo okrem "píšeš bludy" aj neporadíš, prípadne nenasmeruješ niekam, kde sa dotyčný dozvie riešenie?
Pretoze nemam rad systemd a najst si odpoved na internete na cokolvek, uz dnes nie je ziadny problem. A najprv by mala prist nejaka iniciativa (skusal som to a to, nejde mi to a to).
Myslím, že to, či máš alebo nemáš rád systemd je irelevantné a hľadajú sa odpovede na internete okrem iného aj práve dopytovaním sa v diskusiách nie?
Keby si mal starý Apple stroj, tak nič iné ako snapshot Debian Sid nemáš na výber.(ostatné distribúcie sú zastaralé=Ubuntu, Fedora..., alebo fungujú horšie=Void, Adélie)
Ďakujem, skúsim.
Tak to ti ine neostava zapriat len: vela stastia s bootovanim.
Jak hovoril ten vo videu "škoda na teba pi*u drať ty" alebo "škoda semena na teba". Ja byť adminom by som ti dal perma ban na IPčky píšeš jak keby si na facebooku písal. Skoncoliduj sa a nepíš tu gebuziny.
Co nechapes na tom, ked ti poviem, ze vsetko, co tu niekomu radis, su bud totalne odveci bludy, alebo rady, ktore sposobia len a len problemy? Hh? To ako by si niekomu, kto si chce urobit denne svietenie na aute povedal, ze nech si zoberie klince a kladivo a pribije si tie svetla na kapotu. To je uplne to iste. Ale ved vlastne je jasne, ze to nechapes a ani nepochopis, lebo by si tie bludy prestal pisat uz pri prvom-druhom upozorneni.
A neboj sa, vysledok "prace" tvojho sposobu poznam velmi dobre. To je potom radost spravovat a migrovat taky system, co je nastaveny milionom roznych skriptov a konfigov pohadzanych po celom systeme. Ved koho by napadlo, ze niekto nieco da do /etc/init.d/bootmisc.sh. Toto by fakt len kretena napadlo.
Ja som to tak dlhé roky používal. A presne na spúštanie CS 1.6 a Minecraft serverov pred 10 rokmi. a fungovalo to na 1ku. Váž slová.
V prvom rade, na akom distre to chces spravit? Mas tam initd alebo systemd?
Systemd, teda Debian 10.
#!/bin/bash ./startprogramu.sh
a daj si ho do bootu nič zložité a návodov je milión použi gógeľ keď nevieš kde je sever LINK
Ďakujem.
Ak je to systemd, potom je postup zhruba takýto (systemd nepoužívam, takže možno sa niekde mýlim):
Binárku by som umiestnil do
/usr/local/bin
.Vytvoril by som nasledujúci súbor ako
/etc/systemd/system/trinityenabler.service
.Potom by som reloadol
systemctl daemon-reload
, naštatovalsystemctl start trinityenabler
a zapol pri bootesystemctl enable trinityenabler
.Type je silne zavisly, ako uz samotny nazov atributu hovori, na type, resp. sposobe spustania aplikacie - moze to byt skript, ktory sa ukonci, moze to byt klasicky deamon, ktory sa forkne, alebo moze ostat bezat na popredi (ak to aplikacia podporuje), co je asi najlepsia volba v pripade systemd, kedy ma nad nou plnu kontrolu.
Je nejaký dôvod na túto poznámku? Parameter Type je správny.
Ďakujem. Funguje to. Presne ako som to potreboval.