Ma niekto skusenost s tymto strojom HP compaq 6720s, notebook ? Da sa nan nejake distro pre 9 r chalana ? Aby mohol web a YouTube. Podobne graficky Windaku. Skusal LM 19.3 , slapal po styroch. Ubuntu 18.4 pri bootovani by spravil caj celemu sidlisku. No potom siel " svizne " do momentu otvorenia webu. Ako ked lepi smola na topanky. Oplati ist s tymk Linuxu alebo poslat stroj do vecnych lovist. Poradi niekto ?
Manufacturer
Hewlett-Packard
Notebook Model
SKU Number
Service ID
GR650EA#AKR
HP Compaq 6720s
00000 Enost Processor Type
Intel® Core(TM)2 Duo CPU
T5470
Processor Speed
Cache Size (L1/L2)
1600 MHz
64/2848 KB
Memory Size
1024 MB
ROM Date
09/04/2007
ROM BIOS Version
F.83
Notebook Serial Number
Notebook Asset Tracking Number
CNU7411QY4
CNU7411QY4
Máš tam len gigovú ramku, otvoríš web prehliadač, pár stránok a skončil si. Buď zohnať ešte gigový modul ak to doska podporuje alebo sa netrápiť.
Netrap seba a jeho a kup mu "normalny" notebook https://www.itzoo.sk/p/2290/dell-latitude-e6430-i5-4gb-320gb-win-10-home-b, v lepsom pripade https://www.itzoo.sk/p/2061/dell-latitude-e5480-i5-8gb-256gb-win-10-home-c.
ak pridáš modul na aspoň 2GB tak to pňjde, ak nie použi Alpine linux alebo antix linux
Tých pár sto mega čo ušetrí na pamäti pri menej náročnom distre mu hneď zožerie web prehliadač, s gigovou ramkou sa nemá zmysel trápiť,,,
Dal som tam 4GB ram.maximum co sa da. 32 bit LM. Linux bezi v pohode, svizne. Aj Firefox sa slusne da pri LM 19.3. pri LM16 bol Firefox zvacsa nepouzitelny asi z dvovodu ukoncenej zivotnosti starsej verzie ?! 🤔 Ale zato You tube nesekalo a dokonca ani pri 4 otvorenych oknach prehliadaca. Len trochu ma trapi tec cas nabiehania systemu. 🤔🤔 Neja sa dlho zavadzal. Napada ma ci by sa to nedalo obijst : 1. Naistalovanim systemu na pametovu kartu a notebook HD by sluzil len ako ulozisko. 2. Kupit maly SSD a pripojit ako externy dist a na nom by bezal len system. Ulozisko by bol HD notebook. 3. 🤔 Zeby nieco este chcelo doladit ? BIOS a ostatne veci podla vypisu maju posledny zasah 2007-2008 rok.
4ka ramka už je v pohode, idem na jednom starom Delli na 3 giga a veselo otváram stránky v prehliadači. Otázka znie, či sa ti chce investovať čas a energiu do starého notebooku, ja sa tiež rád hrabem v starých kompoch takže chápem. Ak chceš zrýchliť celkovú odozvu systému prípadne aj boot, už ti zostáva len to ssdčko. Ale asi by som to neriešil nejakými externými cestami disk so systémom a obmedzoval sa na rýchlosť USB2 portu, radšej by som vymenil interný za ssdčko a nahodil naň systém. A hdd z notebooku by som hodil do šupľa a máš hneď prenosný disk na dáta, takže by som šiel na to opačne ako ty. Potom sú možnosti ako rámik do pozície cdromu a tam hodiť disk, ale to už je na prioritách používateľa,,,
...notbuky predávaju aj v roku 2023...
Naozaj? A nezabudol si zapnúť aj Caps Lock?