Keď si chcem popri hudbe aj popásť oči, tak si ju pustím v DJ
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Keď si chcem popri hudbe aj popásť oči, tak si ju pustím v DJ
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
Uff, ty tam máš tých "sladkých" pesničiek nasekaných :-) Ozaj, a čo bola otázka?
Prehrávačov je veľa, štandartne používam mplayer a smplayer. Ten červený mám na sviatky. Otázka nebola,no mohla by byť, či má niekto krajší. Obr
To mi pripomenulo dobu keď sa ešte používali skiny prehrávača. Ja som kedysi používal skiny k-jofl, ael už som z toho vyrástol. Momentálne používam len konzolové rozhranie mpv.
Mne sa celkom páči tento skin Winampu Obr
Ja skôr preferujem, aby mi prehrávače sadli do desktopu. Na audio a streamy používam Audacious a na video SMPlayer, ako záložný mpv.
Tak môj desktop sa o nejakú tú konzistenciu ani nesnaží.
Ty máš rýchle prsty a dobré oči, mne po 70-ke už treba poriadne veľké GUI
No jo, to GUI je dosť malé, inak používam 14" display.
SMPlayerasi máme rovnaký vkus :-)
Súhlas, práve to že sa dá SMPlayer pekne integrovať do desktopu cez skiny mi vyhovuje, ja som skôr za decentnejší vizuál s Papirus ikonami ako tá prefarbičkovaná default téma :-)
hm vacsinou podobne ako ten cerveny mam pri numarku digitalny mix pult
teraz mam na vlc alienware skin pre hudbu.
Inak zaujimavy zoznam prehravacov
Hm, ja to mám v "bongo" pod Emacsom trochu jednoduchšie :)
https://i.postimg.cc/q7GRnYLr/bongo.jpg
...hlasovat netreba???...rád hlasujem...
Laci, tak skús...
aj VéeLCéčko používa kopec zaujímavých skinov TU
ja mam na Win AIMP s Denon skinom
https://i.postimg.cc/Dzf1fmW8/aimp.png
v MX pouzivam na vsetko VLC skin PSP
https://i.postimg.cc/0NHK8nRB/vlc-psp.png
Máš to veľmi pekné, môj VLC v linuxe má skin night
...len miroslav má hlasovací tlačitko...a to neni fér...
To moje hlasovať vedie na nefunkčný link na hlasovanie na vybrali.sme.sk. Dávam preč.
...nevadi,už som hlasoval... ...mám rád klasiku......
Pamätá si ho ešte niekto, stále žije, toto je nová verzia Foobar2000
kedysi som Foobar pouzival, potom som zacal pouzivat Aimp a teraz Aimp + vlc. resp. ked mam nieco tichsie pouzivam KODI s sk/cz repo (cder.sk)
KODI sa dá spárovať s FS kontom, super na pozeranie dokumentov bez sťahovania na disk :-)
co je FS?
FS = FastShare, cez ich plugin vieš v KODI pozerať video obsah pri premium konte. A aby to nevyznelo ako reklama na warez, platím si Horizon TV cez UPC, Skylink saťák u rodičov na dedine, premium konto Spotify a lístky do kina na filmové premiéry :-)
foobar je jeden z mála čo bezproblémovo podporuje externé zvukovy prehrávajúce DSD.
ešte clementine to ma ako tak užívateľky prívetivé inak je problém pretlačiť do externej zvukovky "raw" dáta aby DSD dekódovala zvukovka a nie procesor
ale odkedy som to s hires vzdal (lebo subjektívne takmer vôbec nepočuť rozdiel) tak môj obľúbený prehrávač je chrome (YT music v pozadí ;-))
Foobar mi robil problem na m-audio.
Davam preto prednost deadbeef alebo VLC
S tym YT ako prehravacom na pozadi je vela ludi
Tak toto je riadna haluz, prehrať obrázok ako zvuk sinicphoto obr
Hm, páči sa mi aj dizajn toho webu, pripomína mi to, ako sme sa snažili v počiatkoch webu o osobné webstránky s nápaditým vzhľadom.
jezisi....
A veru trvám na tom, že dizajn je nápaditý, aj keď "preplácaný", ale takto to muselo byť! Musí sa využiť paleta všetkých farieb, ktoré ponúka grafická karta a všetkých 256 farieb animovaného GIFu.
Dnes je to nuda, uniformovanosť, všetko je akési bielo-sivé, ploché, proste otrava.
Ale v dávnych časoch to bol obraz duše človeka, ktorý dokázal v textovom editore, alebo aj nejakom obskurnom FrontPage, spraviť stránku a tiež do nej spraviť celú grafiku. Žiadni školení nagélovaní (OK, možno nie) grafici. Len jeden človek a jeho dielo.
Samozrejme, jedná sa u mňa už i o nostalgiu, sentiment, vplyvom veku.
A veru trvám na tom, že dizajn je nápaditý, aj keď "preplácaný", ale takto to muselo byť! Musí sa využiť paleta všetkých farieb, ktoré ponúka grafická karta a všetkých 256 farieb animovaného GIFu.
Dnes je to nuda, uniformovanosť, všetko je akési bielo-sivé, ploché, proste otrava.
To súhlasím. Len moja reakcia bola na
pripomína mi to, ako sme sa snažili v počiatkoch webu o osobné webstránky s nápaditým vzhľadom.
Len som si spomenul, na to ako som mal na stranke js ktorý vzdy simuloval predpoved pocasia. Dazd, slnecno a sneh.
Ked pocas dazdiveho dna kvapkali na "obrazovku" vodne kvapky, pri snehu snezilo a inak bolo cisto.
To som robil na airsoftovy tym...
hm zaujimave.
Ja som mandarínkový.. A k videu som skúsil VLC (Win) Media Player skin, ale nie je to ono.. Možno WMP nájdem na PlayOnL
Dúfam že nepíšeš že chceš do Linuxu "narvať" Windows Media Player :-D
Ako spomienka, prečo nie :) Ale asi kašlem na to, na nostalgiu mi zatiaľ úplne stačí Space Cadet Pinball, ktorý na mňa vyskočil z Discover ako najlepšie hodnotená hra :D
Preto lebo je kopec kvalitných väčšinou multiplatformových prehrávačov, nevidím zmysel tam sekať niečo pod Wine :-) Alebo potom nájsť skin WMP pre daný prehrávač.