ahojte vie mi niekto odporucit tablet na ktory by som vedel nainstalovat linux bud ubuntu/mint/fedora chcem to pouzivat ako notebook
tablet s podporu Linux
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
ahojte vie mi niekto odporucit tablet na ktory by som vedel nainstalovat linux bud ubuntu/mint/fedora chcem to pouzivat ako notebook
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
pinetab
Acer T1
HP Pavilion x2
otestovany mam Lenovo IdeaPad Duet 3 ide Ubuntu, MX linux, ZorinOS a Deepin linux. Problem bol s Mintom, Antixom a openSUSE, fedoru som neskusal a ani nepouzivam.
ale lepsie kupit maly notas, instalacia linuxu na tablet je dost zlozita. Taktiez dotykove ovladanie j dost na...
kludne aj second hand notas do 12"
Ahoj mam tablet rad by som tam prevadzkoval na nom Linux mate navod ako na to,pripadne ako rozbehat Linux app pripadne win app
no pouzit UserLAnd ci uz ako terminal alebo s xfce/lxde. popripade Debian. z google play
ale lepsie bybolo dat info o tablete
pouzitie s linuxom / windows RT nie je pohodlne na tablete.
UmidigiA13
tam je qualcomacky Unisoc Tiger T616.
Takze jedine Android, tablet funguje ako telefon, je pren rom.
cize jedine z google play debian alebo UserLAnd
Vďaka za tipy. Ten Pavilion som pôvodne v hľadáčiku nemal.
ak to chceš používať ako notebook, zožeň si notebook, určite to bude príjemnejší zážitok použiť desktopový OS na čisto dotykové zariadenie je recept na zúfalstvo
ja mám 2in1 lenovo miix 700, na ktorom bol w7 a teraz som ho nahradil MX Linuxom s KDE, funguje super ale bez HW klávesnice a myši je jeho využitie veľmi obmedzené
virtuálna klávesnica sa odmieta automaticky otvoriť po kliknutí na 1/2 textových polí (potom sa náhodne otvorí aj ked mám pripojenú fyzickú) scrolovanie v niektorých aplikáciách alebo neštandartných stránkach občas zblbne (a dotyk len hýbe myšou namiesto scrolovania) mnohé desktopové UI nie sú pripravené na dotyk a ich použitie bez myšky/stylusu je katastrofálne
ak už máš tablet a chceš to skúsiť prečo nie, ako zábavka je to celkom poučné zistiť ako fo funguje, ale ak si máš kvoli tomu kúpiť tablet - to sú vyhodené prachy
radšej si pozri nejaké 2nd hand notebooky
presne.
okrem toho je nutne mat tablet na platforme Intel, s arm su trochu problemy, kvoli bootu
presne.
okrem toho je nutne mat tablet na platforme Intel, s arm su trochu problemy, kvoli bootu
presne.