Chcel by som pripojit sluchadla, stupne k PC. Nasiel som vhodne Bluetooth Edinmax BT-8500. No podla uzivat.recenzii su nedostacujuce v dosahu. Jedny pisali ze max.3-4 m, iny ami mobilu sa to nevyrovna. Vedel by mi niekto poradit ? Samozrejme na Linux. (MX-21).Bez hladania ovladacov, doladovania a pod. No nie kupu cez Ebay, AliExpress a podobne,zdlhavo. Nieco co kupim v nasom resp.ceskom spolahlivom obchode. Vdaka.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Teraz som si spomenul že až jeden bluetooth adaptér adaptér som skúšal, konkrétne model ASUS USB-BT500, nekupovať, problémy so spárovaním. Preferujem už len kábel, ale ak by som chcel voliť k počítaču predsa len bluetooth pripojenie audia, asi by som zvážil Sennheiser BT T100, čo sa zase asi pri cene lacných štupľov nevyplatí.
Tak to urcite uz nechcem ist do takej cenovej relacie. :-/
na mx23.1 mam TP-Link UB400 a sluchadla mam Grundig BT-096 z actionu.
po byte dosah vsade (cca 15m cez steny), co by som vytkol je len trochu plochy zvuk sluchadiel.
zvukovo su lepsie Roseland RH-600 ale zase tam mi vypadaval signal v kuchyni (cca 12m)
Mňa by celkom zaujímalo, ako by hrali cez BT napríklad také Audio-Technica M20× BT. Poznám celú radu káblových od M20x po M50x a toto ma celkom láka vyskúšať, staršie M20x až tak dobre nehrali.
netusim vacsinou mam kabel (Sennheiser, koss, akg a superlux). bt mam len tie grundigy kvoli mobilu a o2pody
proste konzerva na kabli
Si si isty ze TP Link UB-400 bezia na Linuxe ? Zaujimave ze v Alze to v popise nieje, len Wind. 🤔 .....mamna mysli fungovanie bez zbytocnych doinstalacii ovladacov.
ano, rovnako funguje aj lacny Vention
Dnes dosla ta UB-400. pripojil som, nasiel som zariadenie. a dalej neviem. Povolil som ale zvuk nehra. Ci treba nieco zaskrtnut ??
snimka ka BT
Vyriesene ! Musim potvrdit ze Bluetooth TP-Link UB-400 fakt funguje pod Linux MX bez hladania zbytocnych ovladacou. Len rucne najst zariadenie a dat sparovat. Na webe predajcu tam nebola ani zmienka ze BT funguje pod Linux. Len Win 8, 8.1 a 10.
- Vo VLC sa musi prepnut zvuk. V nastaveniach AUDIO - AUDIO DEVICE. (nema to automaticke prepinanie ) Takze pri kazdej volbe si to treba prepnut. Ci chcem klasicke repro po drote alebo BT sluchadla.
- V Clementine. Panel - Nastroje-Prehravanie-Vystup zvuku-Vystupne zariadenia (moznosti to ma Vybrat automaticky, Vstavany zvuk, a "tie moje stupne", ......a ine moznosti.
Vdaka, redhawk1975 :-)
ano nevyhoda je pri zmene vystupu nutnost manualneho zmenenia (plati to aj pri hdmi a zvukoveho vystupu)
MX je robeny prave tak aby vsetko islo jednoducho.
ma aj v sebe slusny balik ovladacov.
tak isto ma lepsie ovladanie odberu ntb na bateriu nez take Ubuntu ci Linux mint
Super, dobré vedieť a vďaka že si sa podelil o skúsenosti :-) A samozrejme redhawkovi za tip.
Kedze som vahal ci TP-cko to zvladne. Kupil sopm pre istotu aj ten vention. (nestoji to vela ) Dnes dosiel. ......Len ho nevie najst. Bluetooth zartiadenia-Hladat. .....a nic. Max mi sem tam najde nejake Huawei watch 7.
divne. mozno zly kus.
ja by som len doplnil, že tie mini USB BT kľúče nikdy nebudú mať taký dosah ako BT v notebooku/mobile, ktorý má anténu po obvode celej obrazovky
bez externej antény by som žiadne zázraky nečakal, ak "výhľadu" bude vadiť stena/stvol/skrina, očakávania by som mal ešte nižšie
zároveň čakať od BT viac ako pár metrov je v civilizácii nereálne, keďže BT beží v najzasratejšej frekvencii 2,4Ghz, ktorú ruší všetko od mikrovlnky až bezdrôtový zvonček
samozrejme ako vždy platí, že od lacného produktu nečakaj veľa ;-)
a takisto očakávať od BT slúchadiel kvalitný zvuk je mierne scestné (a to vrátane 300€ modelov), o oneskorení ani nehovorím
ja mám v desktope bezejmenný BT kľúčik z aliexpresu, ktorý na vzdialenosť 1m funguje dostatočne pre exeternú makro klávesnicu, ale slúchadlá by som cezzeň nezapájal (aj keby odhliadnem od straty kvality tak to oneskorenie by ma zabilo)