Linux v Poprade 2024

Sekcia: Komunita 29.07.2024 | 19:33
Avatar Miroslav Bendík Gentoo  Administrátor

Ahojte. Po vzore Nitrianskych spolubojovníkov vyhlasujem otvorenie nového frontu bojovníkov za slobodný softvér v Poprade.

Najbližšie stretnutie sa bude konať v utorok 6.8 o 16:00 v minipivovare TATRAS.

Ako obyčajne si so sebou odporúčam priniesť dobrú náladu a akékoľvek gadgety, počítače, elektronické, elektrónkové, či mechanické (Abakus 1.0 a vyššie).

• RE: Linux v Poprade 2024 02.08.2024 | 07:17
      Avatar Richard antiX  Používateľ

Ehm, uvidíme, aká bude účasť.

Ja prinesiem tlačenú verziu zborníka z nedávnej konferencie a ukážem, ako som robil prezentácie bez *Officu alebo Beamera.

• RE: Linux v Poprade 2024 04.08.2024 | 19:41

Super, ja donesiem .. no momentálne len seba :)

• RE: Linux v Poprade 2024 07.08.2024 | 09:21

Stretne sa inžinier výrobných a baliacich liniek, učiteľ a minister pastafariánskej cirkvi a moja maličkosť v mini pivovare pri domácej limonáde a preberajú ako získať vládu nad svetom. Alebo aspoň nad svojimi dátami. Aj takto vyzerajú Linuxové stretnutia v Porpade.

Boli sme tam od 16:00 do mrazivých nočných hodín. Diskusia bola živá a vážne o všeličom.

Dátum ďalšieho stretnutia vo výplatnom termeni júnovom, či júlovom za kalendárny mesiac mája ešte špecifikujeme.

Linuxu zdar.

• RE: Linux v Poprade 2024 07.08.2024 | 13:11
        Avatar distefano wattOS, Xubuntu minimal,  Používateľ

Mirec, parada. Celkom fajn sa rozbiehate, ked ste traja, tak mozete uz aj hlasovat, ako to hlasa nas trogar2. Naviac abstinenti , za ucasti alternativneho veriaceho - v tom minipivovare nakoniec budu zaujimave stretnutia a debaty, z casti aj o Linuxe.

Vela zdaru.

• RE: Linux v Poprade 2024 07.08.2024 | 16:28

Inak aj burger bol dobrý. Aj pivný čaj - čo bola kombinácia horúcej vody a hnedej hustej emulzie.

Tém bolo skutočne tak veľa, že sa nedali do hĺbky veľmi rozviesť - okrem backgroundu a rozdielu medzi nftables a iptables, kde som sa stratil, ale napriek tomu pozorne počúval 😉.

Večer bol taký popradský - chladný, tak verím, že si nikto neprivodil nejakú zdravotnú potiaž. Predsa len, nikoho z nás už nehrejú teenagerské hormóny.

• RE: Linux v Poprade 2024 16.02 | 10:17

Nazdar Podtatranci, chystam sa na 3 dni do Svitu, kde vas najdem a kedy najblizsie?

• RE: Linux v Poprade 2024 17.02 | 16:50

Ahoj, no na 1.3. je plánované CZ/SK stretnutie u Slávka. Ale - ja by som sa rád stretol i keď tu budeš - a zoberiem i t.č. uboleného Mireca.

Skúsme teda dohodnúť nejaký dátum...

• RE: Linux v Poprade 2024 18.02 | 09:20

Ok, na buduci vikend na 80%+ /zatial/ by to slo. Das presnu adresu?

• RE: Linux v Poprade 2024 18.02 | 11:03

Teda pre upresnenie, najblizsi nie, ale 1.3. skoro ano. Od zajtra som na Krahuliach.

• RE: Linux v Poprade 2024 20.02 | 09:16

Aha - u Slávka - to nebolo myslené ako v nejakom rovnomennom podniku ☺. Slavko je náš kamarát, ktorý bude hostiť doma linuxákov a divadelníkov z ČR a my s Mirecom sa tam chceme pridať, hoci ich nepoznáme,… ale spoznáme.

Inak sme boli v (mini)pivovare Tatras (https://minipivovartatras.sk/), hoci nikto z nás pivu neholduje, takže sa to event. môže zmeniť ☺.

• RE: Linux v Poprade 2024 26.02 | 14:35

Na sobotu, 1.marca sa mi podarilo dostat BPCL na Ex 611 Tatran, s prichodom do Popradu o 12.30 hod. Obed si dam v restauracnom vozni, takze od 12.40 mozem byt v Europe pri stanici. Do 17-tej by som sa mal ubytovat vo Svite, teda casu mame habadej. Na cesty vsak nosim uz iba mobil a tablet, teda mozem sa chvastat, ze co pouzivam na mojich Android zelezach a co ma trapi a co neminie /samozrejme, ked tam pridete/. A vecer program s byvalymi kolegami a kamaratmi z Chemosvitu, v nedelu Tatr.Lomnica a v pondelok doobeda cesta spat do NR. Tesim sa - Caute.

• RE: Linux v Poprade 2024 27.02 | 08:36

Super!

Navrhujem takýto plán:

- keď prídeš do PP, môžeme (Mirec a ja) Ťa počkať pri vlaku - potom pôjdeme autom do KK, ku nášmu linuxovému kamošovi Slávkovi - tam to tiež nebude trvať do noci, ostatní musia do 17.00 odísť - takže potom Ťa odvezieme do Svitu

Na tento junkmail - fela@airmail.cc mi prosím pošli svoj email a/alebo telefón.

Aj my sa tešíme!

• RE: Linux v Poprade 2024 27.02 | 17:16

Ok, dohodnuté.

• RE: Linux v Poprade 2024 27.02 | 18:11

OK, ďakujem za kontakt, ozvem sa...

• RE: Linux v Poprade 2024 27.02 | 22:04
              Avatar Pavel Q4OS, DistroWatch  Administrátor

Vy ste teda inak ústretoví, klobúk dole pánové.

• RE: Linux v Poprade 2024 28.02 | 07:03

Ano, ustretovy, ale priliz komplikovany plan pre jedno linuxove stretnutie, zostanem radsej pri jednom poobednom pive alebo kave v Europe. Nebudem mat cas ani chut na dalsie improvizovane presuvania do Kezmarku a spat.

• RE: Linux v Poprade 2024 28.02 | 09:28

Vôbec nie komplikovaný - proste len vesmírna zhoda okolností, že práve v ten deň je to stretnutie v KK, ktoré potom bude opäť o rok alebo nikdy ☺.

A tak či tak by sme s Mirecom išli cestou z PP do KK a späť.

Ale chápem aj to, že možno nemáš chuť na iných/nových ľudí (tých ani mi nepoznáme), tak môžeme dať 1× kávu/čaj/pivo v Európe, pokecať a potom s Mirecom pôjdeme do KK…

• RE: Linux v Poprade 2024 28.02 | 09:45

Pūnktlich.

• RE: Linux v Poprade 2024 28.02 | 09:57

Dobre, tak teda o 12:40 v Európe?

• RE: Linux v Poprade 2024 03.03 | 17:21

Hm, tak nakoniec to boli dve plmotučné stretnutia. Najprv s Distefanom, kde sme si skôr kecali o živote, spoločnosti a vôbec. Trochu aj technické veci (BTW, tu je ten link: https://inteligentne-hodinky.heureka.sk/xiaomi-amazfit-bip/#prehlad/ na Mirecove hodinky), pomachrovali sme s čítačkami e-kníh (Mirecova bežiaca na linuxe, moja na Androide), vyjadrili nádej na spoločné celoslovenské stretnutie. Tak uvidíme.

S Mirecom sme pokračovali k Slávka doma, v KK. Pavel z ČR, známy z konferencií o OSS (mimochodom, aj v ZA by sa počas konferencie dala spraviť stretávka!) ako guru LaTeX-u, sudoku a kombinatoriky vo všeobecnosti krátko opísal plány na najbližšie obdobie, týkajúce sa najmä pravdepodobnosti miešania rubikovej kocky, niečo zase okolo sudoku a ešte nejaké veci, ktoré si netrúfam reprodukovať.

Potom pokec o živote, pestovaní plazov, kóšer zabíjaní býkov, Slimski, Emacs, kódovanie znakov; Mirec ohuroval parádnym displejom na laptope a ja zase poriadnou hrúbkou toho svojho (laptopu, pochopiteľne). Popri tom sme zajedali skvelé zákusky, ktoré nám pripravila Slávkova pani.

Proste perfektná sobota! Už sa teším na ďalšiu.

• RE: Linux v Poprade 2024 04.03 | 09:17

Presne tak, vyborna spolocnost dvoch mladych ludi v najlepsich rokoch, vystudovanych aj podnikajuch v odbore a jedneho stareho uzivatela Linuxu /skor stareho, ako uzivatela/. Europa Cafe, hned vedla zst., honosne a tiche, skoro separe, tiez na urovni. Mna hned zaujali Mirecove hodinky, ktore vraj vydrzia 40 dni na jedno nabitie, ja som moje Apple Watch-ky prestal nosit, lebo uz ich bolo treba furt nabijat. + aj sikovne citacky, asi 12x12 cm stvorce. A po 2 flaskovych desinach /chlapci su cajickari/ som sa presunul do Svitu, kde bol ucastnikom nostalgickej seansy byvalych harcovnikov Chemosvitu, VUCHV a VUSAPL v KolkarenPub-e. V nedelu Tatranska Lomnica a v pondelok v restauraku Ex608 nach Hause. Pre mna to bol tiez paradny a vynikajuci vikend.

Koniec hlasenia linuxackeho turistu, trafeneho sinou po hlave.

• RE: Linux v Poprade 2024 04.03 | 09:23

Zabudam. Pocasie v TL krasne, ale moje zabery a fotky v mobile nic moc. Aky dobry /optimalny/ fotomobil by ste mi poradili hladat.

• RE: Linux v Poprade 2024 04.03 | 18:20
            Avatar Pavel Q4OS, DistroWatch  Administrátor

Cenová relácia?

• RE: Linux v Poprade 2024 05.03 | 06:29

Neviem, stredná, či skôr nižšia stredná kategória mobilu, s vlastnosťami zameranými na fotomobilovanie. Teraz mám Moto 5G bez eSIM, ale štandard dnes je aj eSIM.