Ahojte. Po vzore Nitrianskych spolubojovníkov vyhlasujem otvorenie nového frontu bojovníkov za slobodný softvér v Poprade.
Najbližšie stretnutie sa bude konať v utorok 6.8 o 16:00 v minipivovare TATRAS.
Ako obyčajne si so sebou odporúčam priniesť dobrú náladu a akékoľvek gadgety, počítače, elektronické, elektrónkové, či mechanické (Abakus 1.0 a vyššie).
Ehm, uvidíme, aká bude účasť.
Ja prinesiem tlačenú verziu zborníka z nedávnej konferencie a ukážem, ako som robil prezentácie bez *Officu alebo Beamera.
Super, ja donesiem .. no momentálne len seba :)
Stretne sa inžinier výrobných a baliacich liniek, učiteľ a minister pastafariánskej cirkvi a moja maličkosť v mini pivovare pri domácej limonáde a preberajú ako získať vládu nad svetom. Alebo aspoň nad svojimi dátami. Aj takto vyzerajú Linuxové stretnutia v Porpade.
Boli sme tam od 16:00 do mrazivých nočných hodín. Diskusia bola živá a vážne o všeličom.
Dátum ďalšieho stretnutia vo výplatnom termeni júnovom, či júlovom za kalendárny mesiac mája ešte špecifikujeme.
Linuxu zdar.
Mirec, parada. Celkom fajn sa rozbiehate, ked ste traja, tak mozete uz aj hlasovat, ako to hlasa nas trogar2. Naviac abstinenti , za ucasti alternativneho veriaceho - v tom minipivovare nakoniec budu zaujimave stretnutia a debaty, z casti aj o Linuxe.
Vela zdaru.
Inak aj burger bol dobrý. Aj pivný čaj - čo bola kombinácia horúcej vody a hnedej hustej emulzie.
Tém bolo skutočne tak veľa, že sa nedali do hĺbky veľmi rozviesť - okrem backgroundu a rozdielu medzi nftables a iptables, kde som sa stratil, ale napriek tomu pozorne počúval 😉.
Večer bol taký popradský - chladný, tak verím, že si nikto neprivodil nejakú zdravotnú potiaž. Predsa len, nikoho z nás už nehrejú teenagerské hormóny.
Nazdar Podtatranci, chystam sa na 3 dni do Svitu, kde vas najdem a kedy najblizsie?
Ahoj, no na 1.3. je plánované CZ/SK stretnutie u Slávka. Ale - ja by som sa rád stretol i keď tu budeš - a zoberiem i t.č. uboleného Mireca.
Skúsme teda dohodnúť nejaký dátum...
Ok, na buduci vikend na 80%+ /zatial/ by to slo. Das presnu adresu?
Teda pre upresnenie, najblizsi nie, ale 1.3. skoro ano. Od zajtra som na Krahuliach.
Aha - u Slávka - to nebolo myslené ako v nejakom rovnomennom podniku ☺. Slavko je náš kamarát, ktorý bude hostiť doma linuxákov a divadelníkov z ČR a my s Mirecom sa tam chceme pridať, hoci ich nepoznáme,… ale spoznáme.
Inak sme boli v (mini)pivovare Tatras (https://minipivovartatras.sk/), hoci nikto z nás pivu neholduje, takže sa to event. môže zmeniť ☺.
Na sobotu, 1.marca sa mi podarilo dostat BPCL na Ex 611 Tatran, s prichodom do Popradu o 12.30 hod. Obed si dam v restauracnom vozni, takze od 12.40 mozem byt v Europe pri stanici. Do 17-tej by som sa mal ubytovat vo Svite, teda casu mame habadej. Na cesty vsak nosim uz iba mobil a tablet, teda mozem sa chvastat, ze co pouzivam na mojich Android zelezach a co ma trapi a co neminie /samozrejme, ked tam pridete/. A vecer program s byvalymi kolegami a kamaratmi z Chemosvitu, v nedelu Tatr.Lomnica a v pondelok doobeda cesta spat do NR. Tesim sa - Caute.
Super!
Navrhujem takýto plán:
- keď prídeš do PP, môžeme (Mirec a ja) Ťa počkať pri vlaku - potom pôjdeme autom do KK, ku nášmu linuxovému kamošovi Slávkovi - tam to tiež nebude trvať do noci, ostatní musia do 17.00 odísť - takže potom Ťa odvezieme do Svitu
Na tento junkmail - fela@airmail.cc mi prosím pošli svoj email a/alebo telefón.
Aj my sa tešíme!
Ok, dohodnuté.
OK, ďakujem za kontakt, ozvem sa...
Vy ste teda inak ústretoví, klobúk dole pánové.
Ano, ustretovy, ale priliz komplikovany plan pre jedno linuxove stretnutie, zostanem radsej pri jednom poobednom pive alebo kave v Europe. Nebudem mat cas ani chut na dalsie improvizovane presuvania do Kezmarku a spat.
Vôbec nie komplikovaný - proste len vesmírna zhoda okolností, že práve v ten deň je to stretnutie v KK, ktoré potom bude opäť o rok alebo nikdy ☺.
A tak či tak by sme s Mirecom išli cestou z PP do KK a späť.
Ale chápem aj to, že možno nemáš chuť na iných/nových ľudí (tých ani mi nepoznáme), tak môžeme dať 1× kávu/čaj/pivo v Európe, pokecať a potom s Mirecom pôjdeme do KK…
Pūnktlich.
Dobre, tak teda o 12:40 v Európe?
Hm, tak nakoniec to boli dve plmotučné stretnutia. Najprv s Distefanom, kde sme si skôr kecali o živote, spoločnosti a vôbec. Trochu aj technické veci (BTW, tu je ten link: https://inteligentne-hodinky.heureka.sk/xiaomi-amazfit-bip/#prehlad/ na Mirecove hodinky), pomachrovali sme s čítačkami e-kníh (Mirecova bežiaca na linuxe, moja na Androide), vyjadrili nádej na spoločné celoslovenské stretnutie. Tak uvidíme.
S Mirecom sme pokračovali k Slávka doma, v KK. Pavel z ČR, známy z konferencií o OSS (mimochodom, aj v ZA by sa počas konferencie dala spraviť stretávka!) ako guru LaTeX-u, sudoku a kombinatoriky vo všeobecnosti krátko opísal plány na najbližšie obdobie, týkajúce sa najmä pravdepodobnosti miešania rubikovej kocky, niečo zase okolo sudoku a ešte nejaké veci, ktoré si netrúfam reprodukovať.
Potom pokec o živote, pestovaní plazov, kóšer zabíjaní býkov, Slimski, Emacs, kódovanie znakov; Mirec ohuroval parádnym displejom na laptope a ja zase poriadnou hrúbkou toho svojho (laptopu, pochopiteľne). Popri tom sme zajedali skvelé zákusky, ktoré nám pripravila Slávkova pani.
Proste perfektná sobota! Už sa teším na ďalšiu.
Presne tak, vyborna spolocnost dvoch mladych ludi v najlepsich rokoch, vystudovanych aj podnikajuch v odbore a jedneho stareho uzivatela Linuxu /skor stareho, ako uzivatela/. Europa Cafe, hned vedla zst., honosne a tiche, skoro separe, tiez na urovni. Mna hned zaujali Mirecove hodinky, ktore vraj vydrzia 40 dni na jedno nabitie, ja som moje Apple Watch-ky prestal nosit, lebo uz ich bolo treba furt nabijat. + aj sikovne citacky, asi 12x12 cm stvorce. A po 2 flaskovych desinach /chlapci su cajickari/ som sa presunul do Svitu, kde bol ucastnikom nostalgickej seansy byvalych harcovnikov Chemosvitu, VUCHV a VUSAPL v KolkarenPub-e. V nedelu Tatranska Lomnica a v pondelok v restauraku Ex608 nach Hause. Pre mna to bol tiez paradny a vynikajuci vikend.
Koniec hlasenia linuxackeho turistu, trafeneho sinou po hlave.
Zabudam. Pocasie v TL krasne, ale moje zabery a fotky v mobile nic moc. Aky dobry /optimalny/ fotomobil by ste mi poradili hladat.
Cenová relácia?
Neviem, stredná, či skôr nižšia stredná kategória mobilu, s vlastnosťami zameranými na fotomobilovanie. Teraz mám Moto 5G bez eSIM, ale štandard dnes je aj eSIM.