Ahojte, z nejakého dôvodu nevidím v ovládacom paneni zvukovku pripojenú cez USB a ani ju neviem prepínať cez systray. Konkrétne sa jedná o Sound Blaster Play! 3, cez lsusb ju vidím. V predošlej verzii Q4OS som ju prepínal v systray bez problémov, mám k nej pripojené slúchadlá. Ďakujem za tipy.
Bus 002 Device 010: ID 041e:324d Creative Technology, Ltd Sound Blaster Play! 3
Tak nakoniec som to vyriešil, nahodil pavucontrol-qt a v nastaveniach zmenil profil pre zvukovku a už ju vidím, predvolene ju Q4OS videl len ako vstup pre mikrofón.
Som rád, že sa ti to podarilo vyriešiť. Ked tak o tom premýšľam, mám taký pocit, že Q4OS má trošku problém s defaultnými nastaveniami, pretože aj ja som musel na svojom miniPC Ninkear T9 Plus ručne prestavovať výstup, aby mi zvuk fungoval. Zdá sa, že toto je slabina distribúcie Q4OS.
Noo niečo na tom bude, najhoršie je keď máš programový výber a chceš ho použiť pre novšiu verziu a zistíš, že niektoré balíky nie sú v repozitároch. A s niečim podobným som sa už stretol že bolo nastavenie rozdielne v defaulte od verzie, ale už si nespomínam čo to bolo. Na druhej strane mám slabosť pre Q4OS a keby som ho nepoužíval, asi by som nahodil po rokoch Debian s KDE.