Caute Linuxaci, mam problem s blikajucim obrazom na tmavych miestach po zobudeni monitora. Ja to na notebooku s Intel/Nvidia grafikou. Ked sa na nom nic nerobi alebo zamknem obrazovku tak sa vypne aj monitor a po zobudeni zacne blikat. Neviem ci sa to da dako nakonfigurovat, nikde som nic take nenasiel. Ked ho vypnem a necham nejaku tu chvilu vypnuty a potom zapnem ide vpohode ale potom ked sa vypne obrazovka tak to je naspat. Na windowsoch nic take nerobi, len na linuxe, takze asi treba daco nastavit.
Diki za kazdu pomoc.
Ja by som skúsil preinštalovať grafický ovládač. Ale nehovorím, že to máš robiť, ak to nevieš...
Cauko, to sa uz stalo a na vsetkych verziach ovladacu NVIDIA to robi. Podla mna ide o frekvenciu monitoru, ci sa to neda upravit nejakym nastavenim modulu.
Určite vie ako preinštalovať ovládač pre grafickú kartu, veď používa archlinux.
Keď neposkytol podrobnosti, aký to je presne hardvér, OS, verzia ovládača, tak ťažko niečo k tomu dodať.
Ale môže sám hľadať podobný problém na rovnakom HW. Archlinux má predsa mnoho používateľov a slušnú podporu.
Archlinux mam na inom PC a tam nemam problem. Toto co riesim je na starsom notebooku, kde je NVIDIA GeForce 940M a ovladac verzia 560.35.03.
hod tam 570 drivery.
Bola chyba v implementacii nvidia driverov a xwayland.
malo by to opravit, ak nie, navrat k 530 a starsej verzii
A distribucia Ubuntu 24.04 LTS
Aha, tak na staršom notebooku s nvidia na LM mám ovládač 535 a funguje dobre, s verziou 550 boli dosť veľké problémy, novší som neskúšal.
A profil nvidia na požiadanie, funguje lepšie ako výkonný režim (len nvidia).
S tým blikaním som sa nestretol. Možno by to šlo nejak nastaviť cez xrandr v termináli.
Možné riešenia by mohli byť nasledovné:
Ty vole, zase pises bludy? Uz s tym prestan.
How to install important drivers on Ubuntu https://www.fosslinux.com/134496/how-to-install-important-drivers-on-ubuntu.htm