Prihlasenie

Sekcia: Hardware a Drivery 01.05 | 12:54

Zadam pri prihlaseni heslo. V linux MX. Zadane je spravne, lebo mi to "zhltne" okienko zmyzne, blinke obrazovka a ....... Dalej by sa malo pustit moje rohranie MX, plocha atd. A nestane sa tak. Namiesto toho opat sa objavi "prihlasovacie" okienko, Meno a Heslo. 🤔 (Ak zadam zamerne zle heslo, upozorni ma. Ak zadam spravne, opat vyssie popisany proces. Vie niekto poradit alebo ma s tym skusenost ??

• RE: Prihlasenie 01.05 | 17:30

.....pouzil som z webu. Najprv Ctrl+Alt +T tam sum zadal prikaz ako sa uvadza v clanku. : https://www.mydreams.cz/cz/wiki/7396-jak-zmenit-heslo-v-linuxu-pro-roota-a-dalsi-uzivatele.html

Zaujimavostov je ze vyskusal som zadat "Nove heslo" vlastne to stare. "Zopakuj heslo" , "Over heslo" .....presne ako sa popisuje v clanku. Nasledoval Restart PC a prihlasenie "Meno a Heslo". Na moje prekvapenie uz sa stroj rozbehol ako ma.

.....co sa stalo pri X pokusoch ze to zlyhalo predtym prihlasit, nechapem.

• RE: Prihlasenie 03.05 | 16:55

zaujimave. 🤔. Dnes sa ten problem co bol hodeny do fora zopakoval zas. 😡.

Ma niekto nejaku radu ??

• RE: Prihlasenie 04.05 | 12:52

V podobných prípadoch treba skúsiť stlačiť spolu 3 klávesy Ctrl Alt F2 , potom sa má objaviť terminál tty2. Tam zadať meno a heslo, ďalej vymazať súbor .Xauthority

rm .Xauthority

.

V príkaze treba dodržať medzeru, bodku a veľké X

Ďalej skúsiť sa prepnúť do grafického rozhrania stlačením 3 kláves Ctrl Alt F7

.

• RE: Prihlasenie 08.05 | 17:57
          Avatar Michal.K MX 19  Používateľ

Nepomohlo. 🫤 Pred tyzdnom som opravil v popise pisane vyssie. A dnes to opat zadrhava. Heslo je zadane spravne. Ak zadam zle heslo, vypise upomienku. Zeby CMOS baterka ? Ale to by si Nepametalo heslo. 🤔🫤🥴

• RE: Prihlasenie 09.05 | 01:22

Ta mala baterka s tymto nic nema, na niektorych notebookoch neni a vsetko bezi dobre.

Ďalej skúsiť sa prepnúť do grafického rozhrania stlačením 3 kláves Ctrl Alt F7

Po tomto sa stalo čo, len znova prihlasovacie okno nabehlo? Alebo sa nedalo prepnut do grafickeho rozhrania? Mozno treba po odstraneni .Xauthority este restart, toto si presne nespominam.

.

V takomto pripade by som skusil podobne odstranit skryty subor .ICEauthority.

To je druha moznost, co to moze blokovat.

.

• RE: Prihlasenie 09.05 | 07:38
            Avatar redhawk1975 Windows 11 nonsystemd edition  Používateľ

cmos baterka drzi nastavenie hw a biosu.

so systemom nic nema.

Skor by som to videl na posahany system a zaloha dat a  cista instalacia.

Do or do not. There is to no try.​ Když pohřbíš moc tajemství, na hřbitově dojde místo.
            • RE: Prihlasenie 09.05 | 18:01
              Avatar Michal.K MX 19  Používateľ

Data mam na inom disku /sdb. Takze na novo instalacia 🤔 takze tam mi zaloha nastaveni systemu, grafickeho rozhrania atd. Uz teraz bude k nicomu, ze ??

• RE: Prihlasenie 10.05 | 18:14
                Avatar redhawk1975 Windows 11 nonsystemd edition  Používateľ

tazko povedat, ale neriesil by som obnovu nastaveni, kedze to robilo problem a radsej to nastavil na novo.

Ja si vzdy po instalacii cerstveho systemu robim snapshot iso prave pre toto, vratane zoznamu cez MX uzivatelom instalovane programy

Do or do not. There is to no try.​ Když pohřbíš moc tajemství, na hřbitově dojde místo.