OpenPLC

Sekcia: Programovanie Včera | 12:42
Avatar johnny.ha ArchLinux  Používateľ

Zdravim. Potreboval by som pomoct s OpenPLC. Ma tu niekto s tym skusenosti?

• RE: OpenPLC Včera | 12:49
      Avatar Livan Manjaro s XFCE, Q4OS s KDE  Používateľ

Skúsenosti s tým nemám ale pozeral si tuto stránku? Sú tam vysvetlené základy. Inštalácia aj práca s editorom.

• RE: OpenPLC Včera | 15:43
        Avatar johnny.ha ArchLinux  Používateľ

Cauko, pozeral som. mna zaujima ako by som dosiahol to, aby som mohol premmenu riadit cez modbus. premennu zadefinovat na QXx.y a potom ju cez modbus riadit.

• RE: OpenPLC Včera | 20:51

A použiť na vyhľadanie riešenia AI si skúšal? Možno budeš prekvapený. Skús napr. v chatgpt.com zadať tento dotaz

ako v OpenPLC zriadiť premennú a potom ju cez modbus riadiť.
          • RE: OpenPLC Včera | 21:41
            Avatar Pavel Q4OS, DistroWatch  Administrátor

Presne tak, v 10ke Windowse používam Copilota a človek by sa čudoval, ako mu to uľahčí čas pri hľadaní odpovedí. Trochu mimo témy, je ChatGPT nejako limitovaný v porovnaní s komerčnými riešeniami? Paradoxne mi napríklad pri vytváraní obrázkov vyšli lepšie výsledky zo zadara Zoner AI ako z licencovaného Adobe.

• RE: OpenPLC Dnes | 07:13

ChatGPT má myslím dve verzie, bezplatnú a komerčnú. Tá bezplatná údajne dáva menej konkrétne odpovedi, skôr iba také súhrny, aj keď mne to väčšinou stačilo. Avšak keďže nepoužívám platenú verziu, tak to neviem zodpovedne posúdiť. Každá tá AI dáva trošku iné odpovede, podľa toho, na čo je špecializovaná. Pokiaľ robíš s grafikou, dáva zmysel, že ti Zoner AI dáva lepšie výsledky. Chcem teda povedať, že treba vyskúšať viacero AI a vybrať si podľa okruhu činností, pre ktorý ju používaš. To znamená, že na programovanie použijem inú AI, ako na prácu s grafikou napríklad.