Pri aktualizacii mi vyskakuje tato sprava skusal som snorit po webe v snahe problem vyriesit, nasiel som len toto sudo rm /var/lib/pacman/db.lck
ale nepomohlo
potom som vyskusal toto aj s restartom sudo rm -r /etc/pacman.d/gnupg sudo pacman -Scc sudo pacman-mirrors --country all --api --protocols all sudo pacman -Syy gnupg archlinux-keyring manjaro-keyring sudo pacman-key --init sudo pacman-key --populate archlinux manjaro sudo pacman-key --refresh-keys sudo pacman -Syu
taktiez bez uspechu
chyba: Chyba GPGME: No data chyba: nepodarilo sa synchronizovať všetky databázy (neplatná alebo poškodená databáza (PGP podpis))
Ako si to opravim?
A čo keby si nám prezradil o akú distribúciu sa jedná. Podľa pacman súdim, že nejaká odnož arch linuxu.
sorry, Manjaro XFCE
Je to Manjaro XFCE? Podľa hlásenia sa zrejme jedná o narušenú databázu balíčkov. Myslím, že riešenie treba hľadať tu. Pokiaľ to nepomôže, nová inštalácia.
Ešte doplnenie, hladať treba v časti zaoberujúcou sa databázou, teda "Unable to lock database" Error. Ja by som najskôr skúsil
a potom
A ešte predtým si pre istotu premaž inštalačnú cache
Dakujem Livan
skusil som postupovat podla tvojej rady
potom
sudo pacman -Sc
a nakoniec
po kazdom prikaze mi terminal hlasil
chyba: Chyba GPGME: No data
teda som nepochodil....
oprava
najprv bolo
potom
a nakoniec
po prvom a takisto po tretom prikaze terminal vypisal
chyba: Chyba GPGME: No data
Tak potom skús postupovať podľa časti Option 2: Comprehensive Resolution v odiele "GPGME error: No data" Error v odkaze, ktorý som dal skôr. A potom
ak ani to nepomôže, nová inštalácia. Zrejme to bolo predtým narušené oveľa viac, než som čakal.
Dakujem ale nepomohlo
Je to zvlastne, ale nie som si vedomy, ze som na mojom Manjaro robil mieco nestandardne,,,
Asi skutocne ostava nova instalacia
No u Manjara sa to občas stáva. Aj ja som pred cca 2 mesiacmi musel znova preinštalovať po približne dvoch rokoch bezproblemového používania. Manjaro má relativne malý tým, ktorý ho vyvíja (tuším iba 3 až 5 ľudí), takže občas niečo nevychytajú. Je celkom možné, že je nejaká chyba pgp na repoziároch Manjara.