Ahojte mam citacku , cita mi to do prikayoveho riadku,alebo do okna suboru txt, potreboval bz som aby mi to dalo cas a cislo karty,viete pomoct
citanie rfid
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Ahojte mam citacku , cita mi to do prikayoveho riadku,alebo do okna suboru txt, potreboval bz som aby mi to dalo cas a cislo karty,viete pomoct
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Ludia okolo MX linuxu uvolnili na testovanie prvé ISO MX linuxu postavené na Debian 13.
Zdroj: MX linux
Bola vydaná nová verzia distribúcie Q4OS 6.1 "Andromeda", ktorá vychádza z Debianu 13.1 Trixie s desktopom Plasma alebo Trinity. Bude k dispozícii len pre 64 bit architektúru, pre 32 bit sa odporúča staršia verzia Q4OS 5 "Aquarius".
Zdroj: DistroWatch.com
Po mesiaci od vydania Debian 13 vyšla nová verzia 13.1.
Debian 13.1 Trixie opravuje 71 chýb a pridáva 16 bezpečnostných aktualizácií.
Zdroj: Debian
Linux prvýkrát v histórii prekročil 5 % podiel na trhu s desktopovými počítačmi v USA . Podľa globálnych štatistík spoločnosti StatCounter za jún 2025 má Linux teraz 5,04 % podiel na trhu s desktopovými počítačmi, čím prekonal kategóriu „ Neznámy “, ktorá predstavuje 4,76 %.
V dňoch 1. – 3. júla 2025 sa na Žilinskej univerzite uskutoční 13. ročník konferencie OSSConf. Na webe je zverejnený program konferencie ako aj zborník.
Zdroj: ossconf.fri.uniza.sk
Spoločnosť Google daruje protokol A2A nadácii Linux Foundation.
V apríli 2025 spoločnosť Google spustila protokol Agent2Agent (A2A), otvorený štandard navrhnutý tak, aby umožňoval bezpečnú a inteligentnú komunikáciu medzi autonómnymi agentmi s umelou inteligenciou.
O niekoľko mesiacov neskôr spoločnosť Google darovala A2A nadácii Linux Foundation, ktorá v spolupráci so spoločnosťami AWS, Cisco, Google, Microsoft, Salesforce, SAP a ServiceNow vytvorila projekt Agent2Agent .
Ďalšie info
Zdroj: IT's FOSS
Čo robiť, ak mi TabGroups nefunguje, aj keď som už aktualizoval na FF 138?
Zdroj: https://www.mozilla.org/en-US/firefox/138.0/releasenotes/
video sa venuje rozdielom v teplovodivých pastách, ako sa teplovodivá pasta vyrába, dobrým a zlým tepelnoizolačným materiálom a ďalším témam, a to všetko o chladení procesorov a grafických kariet.
Zdroj: Gamer Nexus
13. apríla 2025 bola vydaná verzia MX linux 23.6
Zdroj: Mx linux blog
Tretí ročník Bratislava OpenCamp sa uskutoční už túto sobotu na FIIT STU. Registrácia účastníkov prebieha online a účasť je bezplatná.
Zdroj: Bratislava OpenCamp
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
1. aka citacka?
2. aky os?
3. akym sw sa to cita?
4. aky format tie rfid pouzivaju? (frekvencia, jednocestne/dvojcestne)
5. cita to EPC? (EPC id cislo karty/cipu)
6. akym sposobom to funguje / ma fungovat? (PRAT, ARPT, ARAT)
a tak dalej.
cize treba informacie. vestecku gulu mam v servise
1. aka citacka? HACHANLUN RFID Dual frequency Reader USB Port 13.56mhz 125khz IC ID Contactless Card Support Window Linux No driver required
2. aky os? linux
3. akym sw sa to cita? mas otvorene okno napriklad terminal,alebo poznamkovy blok
4. aky format tie rfid pouzivaju? (frekvencia, jednocestne/dvojcestne)PP Electronic RFID Pigeon Bird Ring Tag For Tracking With 125KHz ID 4100 Chip Training supplies 12X13mm
5. cita to EPC? (EPC id cislo karty/cipu)
6. akym sposobom to funguje / ma fungovat? (PRAT, ARPT, ARAT)
a tak dalej.
cize treba informacie. vestecku gulu mam v servis
Co potrebujem, idealne 4 citacky a pri prilozeni cipu cislo a cas datum a som happy
1. hm no necertifikovana citacka, funguje iba pod windows 10
3. podla info to potrebuje sw.
ak to chces na hranie bohuzial si stym budes musiet poradit.
na nasadenie na prevadzku/evidenciu aspon cosi taketo (citacka)
na hranie mam arduino s mfrc-522
Citacka ti teda emuluje USB HID Input Device a klepka ti to ako klavesnica vsetko co precita. Na to v Linuxe nepotrebujes driver. Nainstaluj si balicek evtest, ktory obsahuje rovnomenny program. Pustis pod rootom, ten ti vypluje zoznam devices, napriklad u mna to vyzera takto, u teba tam na 99,9% bude aj ta RFID citacka:
Predpokladam ze to chces prevadzkovat ako headless system. Potom mozes zbastlit nejaky Python skript ktory za pomoci python-evdev cita z toho-ktoreho /dev/input/eventX zariadenia tie stlacenia klavesov. Ak chces, aby tie 4 USB citacky dostavali nejaky rozumny device node a nemusel si to po kazdom zapojeni do portu precislovavat, pocmaraj do udev:
Samozrejme, parametre si prisposob podla seba. Claude ti urcite velmi rad zbastli nejaky funkcny python program a za hodinku to mas.
ahoj lukas velmi pekne ti dakujem, vidim, ze to je mozne zrealizovat bohuzial neviem, ci to zvladnem nikdy som nic take nerobil, vieme sa nakontaktovat na seba?