dobrý deň s exim4 nemám skúsenosti a vyskytol sa problém dpkg: error processing package bsd-mailx (--configure): problémy so závislosťami - po necháva sa nenakonfigurované Vyskytli sa chyby počas spracovania: exim4-config exim4-base exim4-daemon-heavy exim4 bsd-mailx E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)
inštaloval som sudo apt-get install exim4-daemon-heavy
poraďte ako správne nainštalovať ďakujem
A keď spustíš toto
tak sa stane čo?
Skús postupovať podľa tohto.
sudo apt install exim4
sudo apt install exim4 [sudo] heslo pre používateľa Načítavajú sa zoznamy balíkov... Hotovo Vytvára sa strom závislostí... Hotovo Načítavajú sa stavové informácie... Hotovo exim4 is already the newest version (4.97-4ubuntu4.3). 0 aktualizovaných, 0 nových nainštalovaných, 0 na odstránenie a 12 neaktualizovaných. 5 iba čiastočne nainštalovaných alebo odstránených. Po tejto operácii sa na disku použije ďalších 0 B. Chcete pokračovať? [Y/n] y Nastavuje sa balík exim4-config (4.97-4ubuntu4.3) ... 2025-09-09 10:50:59 Exim configuration error in line 535 of /var/lib/exim4/config.autogenerated.tmp: "debug_print" option set for the second time Invalid new configfile /var/lib/exim4/config.autogenerated.tmp, not installing /var/lib/exim4/config.autogenerated.tmp to /var/lib/exim4/config.autogenerated dpkg: error processing package exim4-config (--configure): installed exim4-config package post-installation script subprocess returned error exit status 1 dpkg: problémy so závislosťami zabránili konfigurácii balíka exim4-base: exim4-base závisí na exim4-config (>= 4.94) | exim4-config-2; aj keď: Balík exim4-config ešte nie je nakonfigurovaný. Balík exim4-config-2 nie je nainštalovaný. Balík exim4-config, ktorý poskytuje exim4-config-2, ešte nie je nakonfigurovan ý.
dpkg: error processing package exim4-base (--configure): problémy so závislosťami - po necháva sa nenakonfigurované dpkg: problémy so závislosťami zabránili konfigurácii balíka exim4-daemon-heavy: exim4-daemon-heavy závisí na exim4-base (>= 4.97); aj keď: Balík exim4-base ešte nie je nakonfigurovaný.
dpkg: error processing package exim4-daemon-heavy (--configure): problémy so závislosťami - po necháva sa nenakonfigurované dpkg: problémy so závislosťami zabránili konfigurácii balíka exim4: exim4 závisí na exim4-base (<< 4.97-4ubuntu4.3.1); aj keď: Balík exim4-base ešte nie je naNezapíše sa správa apport, pretože chybová sprá va indikuje, že je to chyba v nadväznosti na predošlé zlyhanie. Nezapíše sa správ a apport, pretože chybová správa indikuje, že je to chyba v nadväznosti na predo šlé zlyhanie. Nezapíše sa správa apport, pretože už bol dosiahnutý limit MaxRepor ts Nezapíše sa správa apport, pretože už bol dosiahnutý limit MaxReports konfiguro vaný. exim4 závisí na exim4-base (>= 4.97-4ubuntu4.3); aj keď: Balík exim4-base ešte nie je nakonfigurovaný. exim4 závisí na exim4-daemon-light (>= 4.97-4ubuntu4.3) | exim4-daemon-heavy (> = 4.97-4ubuntu4.3) | exim4-daemon-custom (>= 4.97-4ubuntu4.3); aj keď: Balík exim4-daemon-light nie je nainštalovaný. Balík exim4-daemon-heavy ešte nie je nakonfigurovaný. Balík exim4-daemon-custom nie je nainštalovaný.
dpkg: error processing package exim4 (--configure): problémy so závislosťami - po necháva sa nenakonfigurované dpkg: problémy so závislosťami zabránili konfigurácii balíka bsd-mailx: bsd-mailx závisí na default-mta | mail-transport-agent; aj keď: Balík default-mta nie je nainštalovaný. Balík mail-transport-agent nie je nainštalovaný. Balík exim4-daemon-heavy, ktorý poskytuje mail-transport-agent, ešte nie je na konfigurovaný.
dpkg: error processing package bsd-mailx (--configure): problémy so závislosťami - po necháva sa nenakonfigurované Vyskytli sa chyby počas spracovania: exim4-config exim4-base exim4-daemon-heavy exim4 bsd-mailx E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)
udo dpkg-reconfigure exim4-config /usr/sbin/dpkg-reconfigure: exim4-config je poškodený alebo nie je úplne nainštalovaný
Skús pozrieť tento link, vyzerá to na rozsekanú databázu balíkov.
vyskúšané a je to isté. nainštalujem ubuntu nna novo v nastaveniach sa mi stratil aj sieťový disk so zálohou.
preinštalovane komplet exim nainštalovaný dpkg v poriadku otázka: kde sa zadáva mail a pass na odoslanie mail z exim4
prdpokladám, že treba nastaviť aj TLS
025-09-09 14:42:55 1uvxUs-000000006VG-1Jej == jaro@geocaching-sk.sk R=smarthost T=remote_smtp_smarthost defer (-18) H=mail.webhouse.sk [86.110.243.22]: Remote host closed connection in response to initial connection
Tak preco ho pouzivas? Preco nepouzijes postfix, ktory sa pouziva vsade, ma prehladnu konfiguraciu a na nete je milion navodov?
Čítal som, že exim4 je predvolený program pre odosielanie správ z Debiane a tiež Ubuntu. Potrebujem to na odoslanie správy zo systému napr. že sa systém aktualizoval.
Počítam, že sa podivujete nad mojimi otázkami ale ja som skôr narodený takže mi to ide pomalšie. Predpokladám, že tu je priemerný vek 40, toľko má moj starší syn. Ja som z roku 1961
Samozrejme dám si poradiť, pre mňa to bude asi rovnako zložité
"Stari" ludia maju zakazane sa vzdelavat, citat dokumentaciu atd.?
BTW si myslis, ze staci nainstalovat MTA a maily ti budu len tak chodit? Teda ano, odchadzat ti mozno budu, ale uz nebudu nikam dorucene (maximalne do SPAM-u). Odporucam ti preposielat maily cez nejaku mailovu "sluzbu". Prepokladam, ze nic ine ako gmail nebudes mat, takze to bude asi jedina cesta.
BTW2 ja si tiez auto neservisujem sam, lebo tomu nerozumiem. Ano, mohol by som si na internete najst nejaky navod, ale vsetci vieme, ako by asi nasledna jazda vyzerala. A tak isto to je aj s konfiguraciou serverov...
Vzdelavam sa. Čítam, skúšam, pýtam sa.
Okrem gmailu mám aj normálny mail. A bol by som rád ak by sa práve cez neho posielalo.