Nechtěně smazaný externí hdd

Sekcia: Hardware a Drivery 19.09 | 16:35
Avatar Šimon Hart Linux Mint  Používateľ

Zdravím, hledal jsem program na připojení ISO souborů. A nainstaloval jsem si Gnome Disk Utility. A hne jsem ho šel vyzkoušet. Připojení ISO proběhlo dobře. A hned jsem odpojil ISO a ve zbrklosti jsem pak hned zmáčkl červené tlačítko '-'. A odsouhlasil jsem smazaní disku. (Viz příloha) Aniž bych si všiml že jde o smazání externího disku. Asi po hodině jsem potřeboval otevřít nějaké dokumenty na tom externím disku. A na něm prý nic není. Prosím o radu jak vše na tom externím disku obnovit. Děkuji za jakoukoliv radu

CPU: QuadCore Intel Core i5-4590, 3700 MHz_RAM: 32658 MB_NVIDIA GeForce GTX 1650_SSD: 1TB. MX Linux Xfce
    • RE: Nechtěně smazaný externí hdd 19.09 | 18:05
      Avatar janek-m Kubuntu 24.04  Používateľ

Tak to je nepríjemná vec. Najčastejšie sa v Linuxe na obnovu omylom zmazaných dát používa Photorec, avšak treba počítať aj s tým, že sa nepodarí obnoviť všetko a obnovené súbory bude potrebné znovu pomenovať.

Pozri sem: Photorec

• RE: Nechtěně smazaný externí hdd 22.09 | 01:33

ad1 pomocou dd urobit binarnu kopiu disku

ad2 na disku vytvorit prazdnu windows particiu (bez vytvarania filesystemu) a skusit pripojit

ad3 ak ad2 nezafunguje, tak pouzit photorec

• RE: Nechtěně smazaný externí hdd 22.09 | 11:22
      Avatar redhawk1975 Windows 11 nonsystemd edition  Používateľ

jednoduchsie je pouzit testdisk

Do or do not. There is to no try.​ Když pohřbíš moc tajemství, na hřbitově dojde místo.