zdarim, chcem sa spytat na rozbehanie spojenia siemensu c65 cez infra do netu. nastavil som na mojom ibm thinkpade infraport Address 2 = com2 (2f8h, irq3) Dma = 3 Irq = 3 Comaddress = 2f8 do /etc/modprobe.conf alias irda0 nsc-ircc options nsc-ircc dongle_id=0x09 io=2f8 irq=3 dma=3 tie nastavenia som nasiel niekde na strankach k laptopu ibm thinkpad do /etc/rc.conf som pridal modul nsc-ircc #dmesg cast z neho nsc-ircc, Found chip at base 0x02e nsc-ircc, driver loaded IrDA: Registered device irda0 nsc-ircc, Using dongle: IBM 31T1100 or Temic TFD6000/TFD6500 #lsmod cast z neho module used irda 1 nsc-ircc crc_ccitt 1 irda nsc_ircc 0 cat /proc/interrupts nikde nevidim nsc-ircc alebo nieco podobne, ani irq3 prerusenie ako zistim, ci port ide a ako pripojit cez infrak telefon k nemu? kde bude umiestnenie v /dev aby som to vedel nakonfigurovat pre wvdial, cestu k modemu. do modprobe.conf som pridal potom este toto
install nsc-ircc /usr/bin/setserial /dev/ttyS1 naut none port 0 irq 0 /sbin/modprobe --ignore-install nsc-ircc
man 8 irdadump
. ak ten telefon najde, tak sa staci pozriet ake zariadenie v /dev zodpoveda ircomm (ak sa nemylim) a popripade ho vytvorit. mozno bude treba nastavit aj parametre irda (/proc/sys/net/irda/
) a nakonfigurovat wvdial. neviem ci uz zvladne aj pracu s infra portom, ja som mal MA600 ktory isiel max 9600 a to bolo na dialup malo. viac by mohol poradit google (irda+wvdial) alebo niekto sveta znalejsi ako ja.