Ako nastavit internet v linuxe
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
-
-
Re: Ako nastavit internet v linuxe 03.12.2005 | 01:14samuel cengel Návštevníkpokial by som to robil rucne, tak by som hladal niekde v /etc nejaky subor rc.conf alebo nieco podobne ale najviac ti asi pomoze ujo www.google.com a tam zadat internet in slackware alebo tak, pochybujem, zeby sa toto uz niekde neriesilo a gnome nemam, takze to mam nastavene rucne oeditovanim zodpovedneho konfiguraku
-
Re: Re: Ako nastavit internet v linuxe 03.12.2005 | 02:19boro Ubuntu PoužívateľNepoznam sice slack, ale skusal som Vector Linux a ten je na tom postaveny. Cez x neviem kde to treba, ale mohol by si tam mat nieaky konzolovy program na to urceny. Myslim ze sa to vola netconfigurator, netconfig, netconf..., nieco z toho poskusaj napisat :)
-
-
Re: Ako nastavit internet v linuxe 03.12.2005 | 10:20Dash Návštevníkifconfig eth0 TVOJA.IP netmask 255.255.255.0 up route add default gw IP.GATEWAY Toto urcite funguje. Ked neco potrebujes, tak ja vzdy nastavujem cez toto, a vzdy slo. Keby si potreboval viacej options tak man ifconfig a man route. Ale najprv vyskusaj to co som ti tam napisal :) Nech sa dari!
-
Re: Re: Ako nastavit internet v linuxe 03.12.2005 | 10:44WaN_L Návštevníkifconfig najdem v /etc ? a tam hocikde napisem IP adresu masku a cislo brany alebo to tam musi niekde presne dat Dakujem necakal som ze mi tak rychlo odpises Dakujem idem to vyskusat.
-
Re: Re: Re: Ako nastavit internet v linuxe 03.12.2005 | 11:22samuel cengel Návštevníknapr. tu http://linux.omnipotent.net/article.php?article_id=11336
-
Re: Re: Re: Re: Ako nastavit internet v linuxe 04.12.2005 | 10:08amater NávštevníkDa sa to aj v Xterm ,ci Bash: napis tam : ifconfig --help a dostanes vypis prikazov.
-
-
-
-