Pravopis a linux
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
-
-
Re: Pravopis a linux 05.12.2005 | 10:58ethyl Návštevníks tou slovencinou je niekedy vazne otrava... toto sice nie su IT pojmy, ale napriklad slova ako "topankac" a "gulanda" ma odrovnaju na mieste. ked uz su pri tom poslovencovani terminov, spomenul som si na jeden stary navrh premenovat interface na medziksicht(co vyzera byt nespisovne) alebo spisovne medzitvar.
-
Re: Re: Pravopis a linux 05.12.2005 | 11:18Anonym NávštevníkEste lepsia je radostna palicka, teda joystick. Alebo zeby to bolo presnejsie ako radostna tycka, ale to mi pripomina sobotu rano na internate.
-
-
Re: Pravopis a linux 05.12.2005 | 16:11nardew debian Používateľno ale v tom pripade pracujeme na vrchu lavice :D (desk - top) :D
-
Re: Re: Pravopis a linux 05.12.2005 | 16:13Drakster Návštevníka v PC mame niekolko otrokov ;-).
-
-
Re: Pravopis a linux 05.12.2005 | 16:37Ondrej Hučko Kubuntu PoužívateľAd 1,2,3) Áno, je to tak :). A Linux je názov, takže ho SSJ nemusí poznať. Ad4) No, aj to je pravda. Čím ďalej, tak tým viac anglických slov z tejto oblasti preberáme, pretože ak čítame väčšinou anglické texty, tak máme potom problém nájsť výstižnejši slovenský výraz :). Naše vnúčatá už zrejme budú rozprávať poslovenčenou angličtinou ;) - napr. "difóltný seting desktopu" :). Napríklad slová desktop alebo defaultný v SSJ nie sú, čiže ich treba nahrádzať slovenskými ekvivalentmi, ale výrazy ako server a e-mail v SSJ sú, čiže no problem ;).
-
Re: Re: Pravopis a linux 05.12.2005 | 18:00Stanislav Hoferek Greenie 18.04 Používateľotazocky... z inteligentnej hlavicky... je slovo Windows v slovencine? a predsa su tie okna vsade :) anglicky vyraz je hacker... slovensky je asi vlamac alebo ja neviem co :) keyboard je doska s klucami... to celkom sekne... ale je rozdiel multimedia keyboard a multimedialna doska s klucmi... ja osobne si myslim ze najkrajsi jazyk je inflistina (teda ako by ju pisal slovak foneticky). for iksempl: maj kompjuter hev vindovs, linuks end sam gejms. d best gejm is varkraft. aj lav najt elvs end orks... in the fjucr aj vont tu bi e heker... a tak dalej a tak dalej :)tlačené knihy a e-knihy
-
-