odstranenie diakritiky

Sekcia: Ostatné 23.06.2006 | 16:39
kvaso   Návštevník
Zdravim, nevie niekto helfnut ako z textu v kódovaní iso-8859-2 odstrániť diakritiku? slovenčina => slovencina Prosim nekameňovať, poctivo hľadám na google len zrovna toto potrebujem mať čo najskor inak bude pruser:(
    • Re: odstranenie diakritiky 12.12.2005 | 14:15
      martin   Návštevník
      v debiane na to existuje utilita - myslim ze sa vola unaccent. mozno sa to da ja cez recode.
      • Re: Re: odstranenie diakritiky 12.12.2005 | 15:45
        kvaso   Návštevník
        skusal som to cez iconv ale hlasi mi to problem: iconv: illegal input sequence at position 2 idem sa este pozriet na to recode(unaccent v mandraku nie je)
        • Re: Re: Re: odstranenie diakritiky 12.12.2005 | 17:32
          Avatar Tomáš Srnka Barz čo, už asi všetko  Administrátor
          skusit si napisat program, ktory nahradi š=>s, Š=>S atd. To by myslim, zabralo dost malo casu... (5-10min :)
          Dlho som robil linuxos.sk, neskôr založil vpsFree.cz, posledných pár rokov ako tech. riaditeľ vo Websupporte
          • Re: Re: Re: Re: odstranenie diakritiky 23.06.2006 | 10:21
            Avatar Frantisek Klabzuba Debian  Používateľ
            10 minut? about dialog a logo tam davat nemusis ;)
        • Re: Re: Re: odstranenie diakritiky 23.06.2006 | 01:59
          WlaSaTy   Návštevník
          si si isty ze je ten vstupny subor vo formate latin2? jeden Yeti vymyslel heuristiku na kodove stranky. hladaj enca :-)
    • Re: odstranenie diakritiky 23.06.2006 | 01:44
      Ivan   Návštevník
      Skus vyhladat v google vyraz: odstranenie diakritiky php - ja som prave nasiel par funkcii ako sa zbavit diakritiky
    • Re: odstranenie diakritiky 23.06.2006 | 10:19
      Avatar Frantisek Klabzuba Debian  Používateľ
      Laskavi citatel si dalsie znaky diakritiky na ktore som zabudol doplni sam, tu je ten skript: #!/bin/bash if [ -f "$1" ]; then cat $1 | sed y/čäšíťžýňáéôŽťůúěó/casitzynaeoZtuueo/ else echo "Odstranovac diakritiky v1.0, GNU GPL licence version 2" echo "usage: odstran.sh [text_filename]" fi
      • Re: Re: odstranenie diakritiky 23.06.2006 | 16:36
        Dušan Ivančo   Návštevník
        Booooooože - prečo tak zložito??? TEXT="ľščťžýáíé" recode --force utf8..flat ${TEXT} (alebo: iso-8859-2..flat) (alebo: cp1250..flat) . . .
        • Re: Re: Re: odstranenie diakritiky 23.06.2006 | 16:39
          Dušan Ivančo   Návštevník
          Mimochodom - pred asi 3 týždňami som tu odpovedal na presne takú istú otázku. Takže asi zasa nefunguje vyhľadávanie. Sakra - linuxos-sáci - robte s tým vyhľadávaním niečo :-D