Pred pár dňami som si nainštaloval Mandriva 2006 DVD Distribution na laptop HP dv1000. Všetko frci tak ako má, tento typ laptopu má dokonca i Mandriva Fully Support Certification. Mám však problém s inštaláciou driverov pre modem, konkrétne ide o SoftV92 Data Fax Modem with SmartCP. Preštudoval som i nejaké tie manuály, kde som sa dočítal, že patrí do rodiny tzv. winmodemov, no a v nakoniec som dokonca našiel preň i dostupné drivery. Aj na stránkach Mandrivy som zistil, že takýto .rpm balílk s drivermi pre tento modem existuje, no nachadza sa na komerčnom DVD a je len pre členov Mandriva klubu. Dokonca som si stiahol i archív so zdrojákmi, no pri jeho komlilácii príkazom make mi to vyhodilo nejaké tie errory, v ktorých sa ako neprogramátor bohužial vôbec nevyznám. Poradte mi prosím, ak viete ako. Moja email adresa je mimo@post.sk
mimo.m@post.sk
Pre vsetkych, ktori pouzivaju Mandrivu 2006 Free DVD a laptopy od HP:
hsfconfig
vas to vyzve k zadaniu cesty ku kernelu. Vy si ale precitajte cely statement a tuto vyzvu zruste (Ctrl+C
)"urpmi kernel-{version}"
- no neviem presne, ci to tak je, ale urcite je to nieco podobne. Tento prikaz skopirujte, zadajte do prikazoveho riadka a vlozte DVD.hsfconfig
. Path, ktory sa tam objavi, je uz ten spravny, takze len potvrdime a zacneme nastavovat modem./dev/modem/
a dokonfigurujeme.kppp
a zacneme s konfiguraciou providera. Rada: Ak nepocujete ziadne vytacanie, vkppp
zvolte polozku Modem-Edit. Nastavuje sa tam hlasitost.Moj novy problem je: Pripojenie slape ako ma; pouzivam pripojenie ST (T-Com) Rodinny Internet a ked sa neskor z Windows zalogujem na stranky Kontroly Pripojenia, vidim tam spojenie s ich serverom. Ale ked si nasledne spustim nejaky Linux Prehliadac, Kopete alebo ping, tak jednoducho spojenie neexistuje. Ziadne pakety neodoslane ani neprijate. Ale toto uz nie je hardware problem, takze sa s tym budem musiet este niekedy pohrat. Ak by sa vsak nasiel niekto, kto by mi to hladanie urychlil, budem len rad. Napriklad ako nakonfigurovat
ppp
alebo neviem este co a ako. Vopred dakujem, MimoQMultiInputContext::changeInputMethod(): index=0, slave=xim QMultiInputContext::changeInputMethod(): index=0, slave=xim QMultiInputContext::changeInputMethod(): index=0, slave=xim QMultiInputContext::changeInputMethod(): index=0, slave=xim QMultiInputContext::changeInputMethod(): index=0, slave=xim QMultiInputContext::changeInputMethod(): index=0, slave=xim QMultiInputContext::changeInputMethod(): index=0, slave=xim Opener: received OpenLock Opener: received OpenDevice Opener: received RemoveLock Opener: received SetSecret Opener: received SetSecret Opener: received OpenLock Opener: received OpenDevice Opener: received ExecPPPDaemon In parent: pppd pid 5995 Couldn't find interface ppp0: No such device Kernel supports ppp alright. Opener: received OpenResolv Opener: received OpenResolv Opener: received OpenResolv Opener: received RemoveSecret Opener: received RemoveSecret
Ked spustim KPPP konzola mi vyhodi nieco taketo, mna trapi najma to hlasenie:Couldn't find interface ppp0: No such device