Ako nainštalovať Linux Ubuntu /// ISO
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
-
-
Re: Ako nainštalovať Linux Ubuntu /// ISO 28.12.2005 | 16:01micks Ubuntu PoužívateľTiež je dobré použiť bežné CD, niektoré mechaniky majú problém bootovať z CD-RW. Ak máš program na napaľovanie anglicky, hľadaj niečo ako "burn CD image".
-
Re: Re: Ako nainštalovať Linux Ubuntu /// ISO 28.12.2005 | 16:43Tommy NávštevníkTakže som prvý raz napálil na CD-RW-čko. Spustil som PC ale nenabootovalo sa z CD nič.. Potom som skúsil aj na normálne CD-čko a takisto nič... Keď myslím nič, tak mi iba vypíše verziu biosu, a vypíše, že ak chcem bootovať, tak mám vložiť do "Floppy" mechaniky disketu... Skúšal som nastaviť BIOS nech Bootoje v takomto poradí: 1, Floppy 2, CD 3, HDD Stále nič. CD som napaloval Nerom Express. Slovenská lokalizácia. Prosím ešte o pomoc. Chcem Linux ozaj vyskúšať a pracovať s ním :o))
-
-
Re: Ako nainštalovať Linux Ubuntu /// ISO 28.12.2005 | 14:20Ondrej Hučko Kubuntu PoužívateľMusíš to napáliť ako obraz, potom to pôjde bootovať.
-
Re: Ako nainštalovať Linux Ubuntu /// ISO 28.12.2005 | 16:52nardew debian Používateľked si napalil ten subor a otvoris to cdcko vo windowse, mas tam ten jeden subor .iso alebo kopu adresarov a suborov?
-
Re: Re: Ako nainštalovať Linux Ubuntu /// ISO 28.12.2005 | 16:59Tommy Návštevníkstahol som z netu ubuntu...nieco...bodka.ISO Takže keď to CD otvorím (prezriem) vo Windowse, tak je tam ale 8 adresárov a 3 súbori
-
Re: Re: Re: Ako nainštalovať Linux Ubuntu /// ISO 28.12.2005 | 17:43WlaSaTy Návštevníkakou rychlostou to bolo napalovane? niektore stare mechaniky mali problem bootovat z cdcka ak bolo vypalene prilis rychlo. odkial bol dany obraz cdcka (.iso) stiahnuty? bol skontrolovany jeho kontrolny sucet (md5sum)?
-
Re: Re: Re: Re: Ako nainštalovať Linux Ubuntu /// 28.12.2005 | 18:10groovy_luvah Návštevníkv nere napal cd z obrazu (to je ten .iso subor) potom v biose nastav ako prve bootovanie z cd-romky a nemal by to byt problem :) je?
-
Re: Re: Re: Re: Re: Ako nainštalovať Linux Ubuntu 28.12.2005 | 19:16Tommy NávštevníkObraz (ISO) bol stiahnutý z \"www.ubunut.com\" a bol napálený myslím 8x rýchlosťou...dá sa aj na 2 Len tak mimochodom, mám DVD mechaniku...môže to vadiť? Kontrolný súčet? Myslíš ten proces, keď sa kontroluje napálené s originálom? A just, já to chcem vyskúšať! :-D čiže, ozvem sa ešte až by náhodou dačo
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ako nainštalovať Linux Ubu 30.12.2005 | 00:58WlaSaTy Návštevníkkontrolny sucet (crc) sa overuje programom na to urcenym. napriklad md5sum. a jeho hodnota je uvedena v subore ktory je hned vedla daneho downloadu.
-
-
-
-
-
-