stary laptop bez HDD a pripojenie cez serial
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
-
-
Re: stary laptop bez HDD a pripojenie cez serial 01.01.2006 | 21:17WlaSaTy Návštevník1) ano, cez serial port sa da pripojit. ale je to skutocne pomale, na grafiku to moc nie je. ajked som svojho casu fungoval na 9k6 co je ovela menej. 2) operacny system s podporou plip 3) nastavit to http://www.root.cz/clanky/mala-sit-spojujeme-pocitace/
-
Re: Re: stary laptop bez HDD a pripojenie cez seri 01.01.2006 | 21:29nardew debian Používateľ1.) on sa pyta ci sa da pripojit cez LPT a to je paralelny..
-
Re: Re: Re: stary laptop bez HDD a pripojenie cez 01.01.2006 | 21:57WlaSaTy Návštevník1) jedna sa o clanok ktory opisuje sietove prepojenia pomocou roznych typov rozhrani, pomoou neho sa da aktivovat siet aj cez LPT.
-
Re: Re: Re: Re: stary laptop bez HDD a pripojenie 01.01.2006 | 21:59nardew debian Používateľja som len na to reagoval ze v prvom bode sa pytal na LPT, tak som to radsej napisal takto aby sa predislo dakym nedorozumeniam...
-
Re: Re: Re: Re: Re: stary laptop bez HDD a pripoje 01.01.2006 | 22:11Martin ubuntu 7.04 Používateľdik zatial, pozrel som si ten clanok je tam spomenuta komunikacia cez paralelny port (PLIP) pojdem si kupit konektory a nejaky kabel a nazhavim spajkovacku a hura na nullmodem kabel :-) LPT som spomenul preto ze ma vacsiu sirku pasma ako COM a hlavne ze ten laptop ma iba jeden COM (pokusim sa tam pripojit nejaku mys) este jedna vec, ci zozeniem HDD to je vo hviezdach, tak je nejaka minidistribucia linuxu na diskete ? na VS sme chodili z dosu cez nejaku aplikaciu ethernetom na linux, neviem si vsak spomenut ako sa to volalo, alebo ake najjednoduchsie riesenie navrhujete, co dat na stranu laptopu aby som sa mohol pripajat na linux desktop ?
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: stary laptop bez HDD a pri 01.01.2006 | 22:23WlaSaTy Návštevníkano, linux ma mnozstvo minidistribucii. na jednu alebo dve diskety. a tak isti si clovek moze vytvorit vlastnu. otazka je co od toho clovek ocakava a aka je ta 486ka vykonna. teda ci sa oplati zaoberat grafikou.
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: stary laptop bez HDD a pri 01.01.2006 | 22:23puco NávštevníkTento clanok by vam mohol poskytnut hladane informacie. http://www.abclinuxu.cz/clanky/navody/jak-nabootovat-linux-po-siti Alebo skuste este na google vyhladat diskless client
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: stary laptop bez HDD a 01.01.2006 | 22:35Martin ubuntu 7.04 Používateľ486DX 50 MHz, 4MB RAM
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: stary laptop bez H 01.01.2006 | 23:07WlaSaTy Návštevníkjoj, 4Mb ram to je menej ako minimum. za pokus to stoji, ale grafika tam nepojde.
-
-
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: stary laptop bez HDD a pri 01.01.2006 | 23:40nardew debian Používateľmal som jedno distro na 1 disketu a dokonca to malo aj WM :D ale tebe tam tu grafiku netreba, tebe staci ked ti to posluzi ako daky tenky klient.. dolezite je to, aby to malo dake tie nastroje pre ten paralelny port a to je asi tak vsetko
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: stary laptop bez HDD a 02.01.2006 | 11:02habakuk Návštevníktak som to presne myslel ako pises, jedna sa mi o TK
-
-
-
-
-
-
-