perl script pri zapinani/vypinani systemu
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
-
-
Re: perl script pri zapinani/vypinani systemu 08.01.2006 | 16:07borg Fedora Administrátorja si davam skripty ktore potrebujem spustit pri starte do /etc/init.d/local, presenejsie do funkcie start()
-
Re: Re: perl script pri zapinani/vypinani systemu 08.01.2006 | 16:15nardew debian Používateľdik, spravim to tak aj ja....
-
Re: Re: perl script pri zapinani/vypinani systemu 08.01.2006 | 16:18nardew debian Používateľeste otazka... neviem ci tomu dobre chapem, ale: ako interpret musi byt vzdy /sbin/runscript. potom su tam funckie start, stop atd., ale v nich mozes zavolat perlovsky subor? lebo ako kukam subory, tak to vsetko bash co tam je... resp. mam funkciu start() { ak ako mozem zavolat tu perlovsky skript } dik
-
Re: Re: Re: perl script pri zapinani/vypinani syst 08.01.2006 | 16:22borg Fedora Administrátorpriklad mam perlovsky skript ulozeny v /home/user/bin/skript.pl (tento skript ma nastaveny priznak pre spustenie [teda chmod 750 skript.pl]). do /etc/init.d/local vo funkcii start() pridam tieto riadky if [ -x /home/user/bin/skript.pl ]; then /home/user/bin/skript.pl fi
-
Re: Re: Re: Re: perl script pri zapinani/vypinani 08.01.2006 | 16:26nardew debian Používateľdiky, presne daco taketo som hladal...
-
-
-
-
Re: perl script pri zapinani/vypinani systemu 08.01.2006 | 16:08m0d0r NávštevníkZa 1. neviem co je local.start... ;) ale hlavicky skriptovacich jazykov zacinaju takto "#![cesta k bashu,zshell-u,python-u,perlu...]" nie a ked sa to vola tak sa ten urcity skript interpretuje cez tu hlavicku ;) Za 2. no podla mna teoria init skriptov je o tom ze to je jedno aky program spustaju nie ? a v podstate to nemusi byt ani daemon :). Priklad net.eth0 podmna este som sa nepozeral do toho skriptu, ale iba zoberie nastavenie z /etc/conf.d/net a na zaklade toho spusti postupnost prikazov ako ifconfig route a spol..... a na konci to to povypina tak preco si nesravit skript ktory pri starte pusti ten perlovsky skript a pri konci cize pri "/etc/init.d/moj_init_skript stop " ho pusti zase :).
-
Re: Re: perl script pri zapinani/vypinani systemu 08.01.2006 | 16:14nardew debian Používateľ1.) local.start a loca.stop su v Gentoo subory, ktore sa volaju na zaciatku systemu(local.start ;)) a na konci systemu(local.stop).... btw tie hlavicky skriptov si mal asi na mysli ze definujes interpreta pre dany subor ;) ale kedze local.start/stop maju ako interpreta definovany bash, nemozes v nich spustit perlovske veci ani takyto subor volat, lebo by to nevedel interpret prelozit a taktiez nemozes pre jeden subor volat viac interpretov ;) 2.) to bude asi jedina cesta ze vytvorit si vlastny init skript, ale touto cestou som prave nechcel ist... ale vidim, ze to asi inak nepojde... takze dik
-
Re: Re: Re: perl script pri zapinani/vypinani syst 08.01.2006 | 16:23m0d0r Návštevník1.) no ja neviem ;) ale ak sa dobre pamatam tak bash ma zopar dobrych vlastnosti ;) ako napriklad ked v skripte nieco zadas do gulatych zatvoriek tak sa to pokusi spustit ;) potom je tam este prikaz "exec" ak si dobre pamatam ;) a mozes cez to ak sa nemylim pustit co chces :) cize kludne aj dalsi skript :) 2.) No nemam co dodat. Len ci je to az tak potrebne robit koli tomu vlastny init skript preto som napisal dve moznosti
-
Re: Re: Re: Re: perl script pri zapinani/vypinani 08.01.2006 | 16:25nardew debian Používateľdik, ale to s tym /etc/init.d/local a funkciou start sa mi vidi teraz elegantnejsie.... ale asi budem musiet poskusat inu cestu ako spustit ten skript ako pises...
-
-
-
-