mandrake linux 10.1 a problem s mysou
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
-
-
Re: mandrake linux 10.1 a problem s mysou 15.01.2006 | 20:44Nathan <!-- PoužívateľSkus sa prihlasit ako root zadat tieto prikazy: --- modprobe input modprobe hid modprobe mousedev mkdir /dev/input mknod /dev/input/mice c 13 63 --- Ak by ti niektory vyhlasil chybu tak to ignoruj, pravdepodobne to uz mas nastavene. Ako device nezadavaj "/dev/mouse" ale "mknod /dev/input/mice" a samozrejme protokol "IMPS/2".<!--
-
Re: mandrake linux 10.1 a problem s mysou 14.01.2006 | 23:30KiLo Debian stable Používateľmys ti nejde v grafike, alebo v konzole? alebo v oboch? skus cez /etc/init.d/gpm start spustit aspon konzolovu podporu mysicat /dev/dsp > /dev/sda - ovladanie pocitaca hlasom
-
Re: Re: mandrake linux 10.1 a problem s mysou 15.01.2006 | 00:55the Návštevníkmys mi nejde v grafike a v konzole netusim... v tomto som lama.. dako mi pls vysvetlite ako na to
-
Re: Re: Re: mandrake linux 10.1 a problem s mysou 15.01.2006 | 01:36KiLo Debian stable Používateľnuz tak sem pastni cast obshaju svojho /etc/X11/xorg.conf hladaj daco, co sa tyka mysi. moja konfiguracia mysi je toto: Section "InputDevice" Identifier "Mouse1" Driver "mouse" Option "Protocol" "ExplorerPS/2" Option "Device" "/dev/mouse" Option "ZAxisMapping" "6 7" EndSection takze najdi daco podobne a pastni semcat /dev/dsp > /dev/sda - ovladanie pocitaca hlasom
-
Re: Re: Re: Re: mandrake linux 10.1 a problem s m 15.01.2006 | 02:25the Návštevníketc/init.d/gpm umna neexistuje :)
-
-
Re: Re: Re: mandrake linux 10.1 a problem s mysou 15.01.2006 | 01:39KiLo Debian stable Používateľhmm. zaujimave, teraz tak rozmyslam, ze ako pastnes ten kus textu ked ti nejde mys. to bude zabavka:)cat /dev/dsp > /dev/sda - ovladanie pocitaca hlasom
-
Re: Re: Re: Re: mandrake linux 10.1 a problem s m 15.01.2006 | 02:17the NávštevníkTakze: Section "InputDevice" Identifier "Mouse" Driver "mouse" Option "Protocol" "IMPS/2" Option "Device" "/dev/mouse" Option "Emulate3butons" Option "Emulate3timeout" "50" EndSection hmm je tam protocol PS/2 ... ale pocas instalacie som dal USB a itak sa mi mys nehybala ani vtedy nehybala... skusal som i drakmouse v konzole dal som USB a nic.. prepisat to tam nejde
-
Re: Re: Re: Re: Re: mandrake linux 10.1 a problem 15.01.2006 | 02:27KiLo Debian stable Používateľeste ma tak napada, ze nemas zavedene moduly pre USB. skus daco take ze modprobe uhci-hcd modprobe ohci-hcd alebo modprobe ehci-hcd ale ak to ma byt v moduloch, tak to najpravdepodobnejsie bude ohci-hcd. a ak nic, tak skus prepisat Option "Device" "/dev/mouse" na Option "Device" "/dev/input/mice"cat /dev/dsp > /dev/sda - ovladanie pocitaca hlasom
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: mandrake linux 10.1 a pro 15.01.2006 | 03:17the Návštevníkako to mam prepisat... nejde to...
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: mandrake linux 10.1 a 15.01.2006 | 12:04KiLo Debian stable Používateľak si prihlaseny ako root, tak nevidim dovod, preco by sa to nedalo prepisatcat /dev/dsp > /dev/sda - ovladanie pocitaca hlasom
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: mandrake linux 10. 15.01.2006 | 15:52The NávštevníkMys proste nejde a to nepisem ani o tlaciarni... tak som sa nato vybodol a nainstaloval som si Fedora core 4.. tam mi zase pri bootovani nabehli cisla 99 99 99 99 99.. a musel som nainstalovat iny linux len aby som opravil bootovanie na PC a dostal sa do WinXP... skusil som zatial 2 linuxy: zmienovane Mandrakelinux 10.1 a Fedora core 4... obidva su umna nepouzitelne... Som zaciatnocnik vtejto oblasti ale zatial ma Linux sklamal na plnej ciare, cital som si na forach ze je kopec inych problemov... teraz si idem nainstalovat poslednu moznost mandriva linux 2006 ... dufam ze ma nesklame i posledna sanca pretoze Microsoft a jeho cenovu politiku vrele neznasam! A vdaka za pomoc
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: mandrake linux 15.01.2006 | 16:21WlaSaTy Návštevníknaspet k otazke: :mam mys usb m306 kombo s klavesnicou. ako je nastaveny bios? ako sa tam preklada podpora USB HID (Human Interface Devices)? co povie linux po ich pripojeni do usb portu? ako jej napojena dana mys do pocitaca? google vyhodilo ze dana mys je radiova a pripaja sa cez usb alebo ps/2. mas ju skutocne zapojenu cez jeden primac aj s klavesnicou? google tvrdi ze dana mys sa dodava bez klavesnice a primac sa pripaja do usb alebo ps/2 portu.
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: mandrake l 15.01.2006 | 19:56the Návštevníkmys som kupil s klavesnicou obidve su napojene na jeden opticky snimac..(takze bez kabla.) snimac je zapojeny cez rodvojku takto: klavesnica do ps2 a mys do USB... v bios mam plne podsporu USB a tam je vsetko v poriadku usb sa nezda moc funkce... problem bol i snormalnym nacitanim do Linuxu.. musel som zvolit v boot menu dake cisla namiesto linux (tie cisla booli pravdepodobne update) pretoze pri spusnani normalneho prikazu linux mi pc zamrzol pri hlaske " hlada sa novy hardware" a nic... viac ti nepoviem akurat este specialtka ze pocas instalacie som dal advence menu a zadal alt1 ... prtoze inak mi instalacia mrzla... tot vsjo... A btw som happy nainstaloval som mandrake linux 2006... a som kurevsky spokojny.,.. hh vedel som ze ma tucniak nesklame :)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-